Miniszter: Sok szeretettel várjuk Magyarországra az EBESZ megfigyelőit
Az elmúlt években is jelen voltak hasonló missziók
Miniszter: Sok szeretettel várjuk Magyarországra az EBESZ megfigyelőit

Fotó: Facebook / Varga Judit

2022. 02. 07.
Az Európai Parlament 62 tagú, pártokon átívelő csoportja teljes körű választási megfigyelést kért a magyarországi választások megfigyelésére. Varga Judit ugyanakkor kijelentette: az elmúlt években is jelen voltak hasonló missziók hazánkban.  Az igazságügyi miniszter posztjában emlékeztet, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezeten belül működő Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala 

teljes körű választási megfigyelési misszió kiküldését javasolta a 2022-es magyarországi választásra.

Varga Judit szerint a baloldal már affektál a hír hallatán, miközben nincs ezzel semmi gond. Hozzátette: az elmúlt években is jelen voltak hasonló missziók hazánkban. 

„Sőt mi is előszeretettel küldünk megfigyelőket más országokba. Bevett szokás, rutin”

– jelentette ki. 

A miniszter szerint egy dolog biztos: szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi az EBESZ munkatársai. 

„Viszont ez csak akkor valósulhat meg teljes mértékben ha missziójuk során nem próbálnak beavatkozni a magyar választásokba” – szögezte le. A miniszter kijelentette: a kormány reméli, hogy a megfigyelők látogatása ideológiai és politikai elfogultságtól mentes lesz.

„Várjuk őket sok szeretettel gyönyörű országunkban!”

– zárta a bejegyzését. 

Aggódnak

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Európai Parlament 62 tagú, pártokon átívelő csoportja teljes körű választási megfigyelést kért a közelgő magyarországi választások megfigyelésére. 

„Öt politikai csoportból és 19 különböző országból származunk. De mindannyian osztozunk abban az aggodalomban, hogy a választásokat esetleg nem a legdemokratikusabb normák szerint rendezik meg” – írták a választásokat figyelő Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek (EBESZ) küldött levelükben a képviselők.

(Hetek / Facebook)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!