Míg Texasban betiltanák, Kaliforniában a tantervbe emelnék a gyerekeket célzó drag show-kat
A texasi Bryan Slaton képviselő a fiatalok szexualizálásának akarta elejét venni
Míg Texasban betiltanák, Kaliforniában a tantervbe emelnék a gyerekeket célzó drag show-kat

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 06. 08.
Válaszul arra, hogy egy texasi képviselő a napokban bejelentette, hogy gyermekek drag bemutatókon való részvételét tiltó törvényt fog benyújtani, egy kaliforniai szenátor azt javasolta, indítsanak drag queen kurzust az iskolákban, a hivatalos tanterv részeként

A texasi Bryan Slaton képviselő korábban azt írta, hogy "a drag show-kon nincs helye gyerekeknek”, utalva egy „családbarát” drag előadásra, melyen gyermekeket is a színpadra hívtak táncolni egy obszcén feliratú tábla elé.

"Az elmúlt hétvége eseményei elborzasztóak voltak, és azt a nyugtalanító tendenciát támasztják alá, amelyben a perverz felnőttek megszállottan szexualizálni kívánják a kisgyermekeket"

- nyilatkozta.

Bejelentette tehát, hogy olyan törvényjavaslatot fog benyújtani, amely megvédi a gyerekeket attól, hogy drag műsoroknak és más nem megfelelő eseményeknek legyenek kitéve.

Tudor Dixon republikánus michigani kormányzójelölt szintén úgy reagált az eseményre, hogy ha megnyeri a választást, aláír egy olyan jogszabályt, amely kriminalizálja a gyerekek drag show-kba való bevonását.

Slaton tweetjére válaszolva, amelyben bejelentette a jogszabályt, Scott Wiener kaliforniai szenátor ezt írta: "Ez a fickó most adott nekem egy törvényjavaslat-ötletet:

emeljük a drag queen kurzust az óvodás kortól 12 éves korúaknak szóló tantervbe. A drag queen mesedélutánon való részvétel kielégítené a követelményt."

A kaliforniai szenátor korábban olyan törvényt hozott, mely alapján enyhítette a szexuális bűnözők büntetését, amennyiben a vádlott személy nem több, mint 10 évvel idősebb az áldozatnál, és az áldozat sem fiatalabb 14 évesnél. 

Wiener egy másik törvényjavaslatot is benyújtott, amely megszünteti a szövetségi büntetéseket és a börtönbüntetést azokra az emberekre, akik tudatosan teszik ki szexuális partnerüket HIV-fertőzésnek.

(Postmillennial/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!