Kettős mérce: nem olvashat fel gyerekkönyvéből az ismert keresztény színész az amerikai állami könyvtárakban
Kettős mérce: nem olvashat fel gyerekkönyvéből az ismert keresztény színész az amerikai állami könyvtárakban

Kirk Cameron könyvében a Szent Szellem gyümölcseiről is tanítja a gyerekeket.( Forrás: Youtube/Fox News)

2022. 12. 15.
Kirk Cameron új gyerekkönyvéből szeretett volna felolvasni több amerikai állami könyvtárban, de több mint ötven helyről visszautasították, miközben drag queenek tarthatnak felolvasóesteket.

A keresztény színész gyerekkönyvének címe “As you Grow” (Ahogy nősz), és egy fa életén keresztül tanítja a gyerekeket az életük különböző időszakairól a Biblia igazságainak szemszögéből. Cameron szeretett volna felolvasni a kiadványból amerikai állami könyvtárakban, de folyamatosan elutasításba ütközött.

Több mint 50 könyvtárból utasítottak el,
olyan intézményekből, ahol drag queen-

mesedélutánokat tartanak”

- mondta a színész.

Az egyik könyvtár telefonon jelezte Cameronnak, hogy azért nem olvashat fel a könyvéből, mert az intézmény “nagyon melegbarát könyvtár”, és “az üzenetünk nem áll összhangban”.

A keresztény színész azonban nem adja fel, felszólította a szülőket, hogy keressék fel a környékükön lévő könyvtárakat, melyekben drag queen-mesedélutánokat tartanak, hogy ezekben az intézményekben legyen lehetőség arra, hogy keresztény könyvekből vagy a Bibliából olvassanak fel a mesedélutánokon.

“Ha a könyvtárak ezeket a kéréseket is elutasítják, akkor valószínűleg törvényt sértenek, és szembe mennek az alkotmánnyal” - tette hozzá Cameron, aki felajánlotta, hogy ingyen könyveket adnak az elutasító könyvtáraknak, mert ez egy lehetőség arra, hogy ébredés induljon el a közösségekben.

A könyv kiadója, a Brave Books Facebook-oldalán úgy reagált a kialakult helyzetre, hogy "kiállunk a szerzőink, az Alkotmány első kiegészítése és a Biblia mellett. Ha bármi sérti ezeket, készen állunk a harcra!"

Cameron az elutasító levelek közzététele után több támogató üzenetet is kapott keresztény hívőktől és könyvtáraktól, melyek szívesen fogadnák, ha felolvasna a keresztény témájú gyerekkönyvéből.

(Premier Christian News / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!