"Miért a társadalom 0,000001 százalékát szemeljük ki, akiknek külön vécét, külön krumplifejet csinálunk?" - Németh Kristóf nekiment a gendersemlegességnek
A színész szerint a társadalom elenyésző kisebbsége helyett beteg gyerekeket és a mozgáskolátozottakat kellene jobban segíteni
"Miért a társadalom 0,000001 százalékát szemeljük ki, akiknek külön vécét, külön krumplifejet csinálunk?" - Németh Kristóf nekiment a gendersemlegességnek

Forrás: LifeTV screenshot

2021. 03. 12.
Németh Kristóf és Demcsák Zsuzsa a Life TV Bréking című műsorában a gendersemlegességről vitázott a Toy Storyban is megjelenő karakter, Krumplifej úr esete kapcsán, akit ezentúl az inkluzivitás jegyében egyszerűen Krumplifejnek hívnak.

Németh Kristóf először azzal kezdte, hogy szerinte a gendersemlegességnek jó oldala is van, például a koedukált iskolai osztályok:

"Az én apukám még úgy járt iskolába, hogy fiúosztályok voltak és lányosztályok. Azóta koedukáltan járnak, ez tök jó. Az, hogy együtt játszhatunk az óvodai csoportban, az jó része a nemileg semlegesnek.”

A színész azzal folytatta, hogy fából vaskarikának érzi a kérdést, és nem is tudja megérteni a logikáját, hogy mi a jó ebben.

Németh szerint gyerekkorában még úgy szólt a mondás: "ez annyira h*lye, hogy azt sem tudja, fiú-e vagy lány", mára viszont odáig jutottunk, hogy "olyan szabad hogy azt sem tudja fiú-e vagy lány"?

"Ha már ennyire érzékenyek vagyunk, akkor miért a társadalom, 0,000001 %-át szemeljük ki, akiknek csinálunk külön vécét, külön osztályt, külön krumplifejet. Ott vannak a beteg gyerekek, mozgáskorlátozottak.

Lényegesen több embert érint, velük nem vagyunk ennyire érzékenyek, ezt álságosnak érzem. Nézz ki itt az utcára, hol lehet itt kerekesszékkel közlekedni? Ez itt kezdődne szerintem. Mármint az érzékenyítés.

Ezzel szemben ironikusan megjegyezte, hogy "nyilván nagyon fontos, ha valaki nem tudja a nemi identitását besorolni az általunk ismert kategóriába, ezt aláírom.”

Demcsák Zsuzsa a műsorban igyekezett amellett érvelni, hogy a csoportok támogatása nem zárja ki egymást, és „lehet, hogy a gendersemleges krumplifejek gyártásával sokkal több emberhez el tudnak majd jutni”, mire Németh egyszerűen kijelentette:

„Lehet, hogy te ezt gondolod, Zsuzsi, kérlek, legyél annyira liberális meg píszí, hogy elfogadod, hogy én ezt nem így gondolom.”

(LifeTV/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!