Melegként boldogtalan voltam, bármit is tettem - Gertner Dávid útja az isteni szabadságig – 1. rész
Így lett homoszexuális prostituáltból boldog családapa
Melegként boldogtalan voltam, bármit is tettem - Gertner Dávid útja az isteni szabadságig – 1. rész

Youtube/ZSHOW Time

2022. 08. 25.
Meleg bárban találkoztak, hasonló pontról indultak, de merőben különböző pályát futottak be. Rendhagyó vendég jelentkezett be a ZSHOW Time műsorában: Gertner Dávid volt homoszexuális prostituált, de immár boldog családapa, Osváth Zsolt régi ismerőse, aki az interjúra már feleségével érkezett.

Osváth Zsolt a műsor felvezetőjében elmondta, több mint tíz éve ismeri Dávidot, azóta, hogy transzvesztita előadóként dolgozott egy melegbárban, ahová lejárt bulizni. Dávid élete azonban azóta hatalmas fordulatot vett. Elmondta, eleinte hezitált azzal kapcsolatban, hogy elfogadja-e a meghívást, ugyanis nem akar provokálni senkit sem történetével, ugyanakkor sokan keresik meg segítségért, és inspirálódnak 180 fokos változásából, akik nem elégedettek homoszexuális életmódjukkal. 

Osváth kiemelte továbbá, hogy más műsorokat is látott hasonló történetekkel, amiket ellentmondásokkal telinek érzett, és közben úgy érezte, nagyon rossz ember, és radikálisan változtatni kell az életén,

Dávid történetével kapcsolatban viszont azt érzi, hiteles, és nem helyez elviselhetetlen nyomást rá.

Nézőitől csak annyit kért, ha igazán toleránsak, legyenek toleránsak egy olyan életút, egy olyan történet felé is, amivel esetleg nem értenek egyet. 

„Szerettem volna egy olyan verziót is megmutatni az embereknek, ahol azt tudják mondani, hogy nem biztos, hogy így fogom csinálni az életemet, ahogy ez a srác, ettől függetlenül van ilyen is.”

Dávid elmondta, hogy egy szerető, keresztény értékeket valló családban nőtt fel, ugyanakkor sokszor megjelent a görcsösség nevelése során. Küzdött kisebbrendűségi érzésekkel, lelki problémákkal, és „középső-gyerek szindrómával is”, és az sem könnyítette meg az életét, hogy sokszor úgy érezte, nem szeretettel, hanem félelemmel igyekeznek jó irányba terelni. 

„Félelemmel nem formálunk senkit… Így utólag felnőttként azt tudom mondani, hogy ez egy olyan óvás volt, ami inkább bezárkózáshoz vezetett. Ez tipikusan az az eset volt, hogy valaki annyira szeret valakit, hogy az ölelésével kvázi megfojtja.”

Hozzátette, úgy látja, azok az értékes percek vesztek el, amik egymás életéről való beszélgetésről, élmények megosztásáról szóltak volna.

„Ha kereszténység félelemmel párosul, akkor egy keresztény sokkal nagyobb hülyeségeket tud elkövetni, mint akár egy ateista, vagy egy materiális szemléletű ember”

– világított rá. Hiányolta, hogy szülei nem az ember életét gyökeresen megváltoztatni képes szeretetét közvetítették felé, hanem inkább kötelességtudatból fakadóan nevelték. 

„Ma úgy látom, ez nagyon nagy hiba volt, mivel ez alapjáraton, első pillanattól elidegenített mindentől.”

Dávid kiemelte, úgy érezte magát, mint egy fogságba esett állat, aki minden gondolkodás nélkül, habzó szájjal ki akar törni a keretek közül.

Hamar bele is mélyedt az internetes prostitúcióba, társkeresőkön mutogatta magát törődésért, élményekért, szeretetért cserébe. Saját bevallása szerint nagyon meredek irányba indult el. A szülői korlátozások, tiltások tinédzserkorban már mit sem segítettek. 

Gyerekkorában volt még egy törésvonal, egy szakadék közte és édesapja között. Irigykedve nézte apja és öccse közötti harmonikus könnyed kapcsolatot, és úgy érezte, neki meg kell felelnie bizonyos elvárásoknak, hogy kiérdemelhesse apja szeretetét. 

„Kialakult az az érzés bennem, hogy nem tudok elég jó lenni.”

Ez más kapcsolataira is kihatott, lelki stabilitást keresett bennük. Tetszett neki a tudat, hogy férfi van mellette, hogy úr van a háznál. Az űrt, amit a harmonikus apa-fai kapcsolat hiánya hagyott, valamiképp házassága töltötte be. Apjával később kibékültek.

Első szerelme, vagy fellángolása vitte el először egy melegbárba, ahol saját bevallása szerint kitört belőle egy megvadult állat, amit elnyomott egészen addig, és mindenbe fejest ugrott.

Elvetettség-érzésénél fogva és szeretetéhségétől vezérelve kihasználta, hogy a külsejét csodálják és dicsérik, és igyekezett szeretetet gyűjteni.

„Bárkinek odavetettem magam első pillanatban”

– emlékezett vissza. Hozzátette, úgy látta, mindenki lelki sérültként érkezett arra a helyre, és senki nem tudta rendesen kezelni az emberi kapcsolatokat, közömbösen viszonyulva egymás iránt. 

Kiemelte, hogy már akkor is nagyon zavarta, hogy évekig küzd azzal, hogy elfogadja a homoszexualitását, annak ellenére, hogy úgy gondolta így született, és a környezete is elfogadta. 

„Nem a szexuális része zavart, hanem hogy az egész lényemet lefoglalta ez a történet.

Míg más zenével, a sporttal, a tanulással, az ilyen-olyan hobbikkal is foglalkozott, egyszerűen az én fejemben állandóan csak ez a harc ment.”

Zsolt kérdésére válaszolva Dávid rámutatott: új életének kezdetében és Istennel való találkozásában nem játszott központi szerepet a homoszexualitásból való megszabadulás.

Hiába volt szoros közösségben, szoros baráti társaságokban, kapcsolatban, hiába tett meg mindent azért, hogy boldog legyen, mély magányára csak a Mindenható Isten tudott választ adni. 

„Nyilván amikor az Úr felhozta bennem azt, hogy lehet, hogy ez nem az én életvitelem, és nem ebbe kell helyezkednem, nem ebben kell látnom magam, akkor én magam is meglepődtem, de úgy voltam vele, és úgy ismertem meg Istent, hogyha Ő az embernek minden részét meg akarja változtatni elemi szinten, akkor nyitott vagyok rá” – jelentette ki. 

„Igazából engem az Istennel való kapcsolat formált át. Mikor volt egy erős érintésem, megmondtam az Úrnak, hogy jó, oké, de én ezzel a területtel én nem tudok én mit csinálni. Ha ő ezzel valamit akar kezdeni, ha Ő a szexualitásomat hibának, bajnak, bűnnek tartja, akkor nyúljon bele, változtassa meg. Ő Mindenható. A kezébe helyeztem a dolgot. Azt mondtam, ameddig szexuális vonzalmat érzek egy férfi iránt, nem fogom azt mondani, hogy juhú, az Úr szabaddá tett.”

Leszögezte, hogy most sem azért boldog elsősorban, mert heteroszexuális lett, de persze ez is hozzájárul. 

„Az a fajta megtapasztalás, amit én Istennel átéltem, azért formálta át az életemet ilyen gyökeresen, mert egy személyt ismertem meg és nem egy vallást.

Ez a boldogságomnak origója, ez az, ami élteti, ez az, ami alakítja” – mutatott rá az interjúban. 

Arra a kérdésre, hogy meleg ember lehet-e ilyen boldog, Dávid elmondta, ahonnan jött, a melegbárok és az éjszaka világában nem látott olyan békességet és boldogságot, amire vágyott, hiszen akkor azt választotta volna. 

Az hogy egy rendőrségi rabosításból hogy lett csoda, és abból hogy lett megtérés, ebből pedig feleség, majd később gyerek, és egy egészen új út, egy egészen új közeg a ZSHOW Time következő, jövő heti adásából derül majd ki. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!