Megtanít minket a Twitter bocsánatot kérni – méghozzá középkori zsidó tanítások alapján
Az újabb és újabb fejlesztések egyike
Megtanít minket a Twitter bocsánatot kérni – méghozzá középkori zsidó tanítások alapján

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 09. 12.
A Twitter most külön funkcióval próbál segíteni a felhasználóknak a bocsánatkérés és a konfliktuskezelés területén. Most már ebben is támogatni akar bennünket a techóriás – nem is akárhogyan. A középkori zsidó rabbi, Maimonidész tanításaiig visszavezethető elveket ismertet közérthető csomagolásban a közösségi oldal.

A „Repentance Bot” nevet viselő funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megcímkézzék a konfliktusban érintett felhasználói fiókó(ka)t, ha olyan bocsánatkérést látnak/olvasnak, amelyről úgy vélik, hogy az valahogy nem az igazi, és több kell a helyzet rendezéséhez.

A bot ezután jelzést ad a bocsánatkérésre az érintett felhasználónál, és arra bátorítja, hogy próbálják rendezni a dolgot a másik féllel, és egy képregényt is bemutat a felhasználónak, amelyben öt lépést ismertet a közösségi oldal a sikeres bocsánatkérés érdekében.

A lépések pedig megegyeznek Danya Ruttenberg amerikai rabbi egyik könyvében (On Repentance and Repair: Making Amends in an Unapologetic World) felsorolt lépésekkel.

Ruttenberg a 12. századi zsidó rabbi, Maimonidész által tanított hagyományos zsidó fogalmakat használja, és többek között bemutatja, hogyan érdemes nekirugaszkodni a jóvátételnek egy konfliktusos helyzetben.

Danya Ruttenberg elmondta, hogy a funkció célja többek között, hogy bemutassa a jóvátételi folyamat fontosabb lépéseit (ahogyan azok a könyvében is szerepelnek), és szemléltesse azokat ábrákon keresztül.

(IsraelNationalNews/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!