Nem hajlandó betiltani a homoszexuálisokat célzó terápiákat a holland kormány, a melegjogi szervezetek kiakadtak
Az azonos neműek felé érzett vonzalomtól szabadulni akarókkal főleg pünkösdi, baptista és evangéliumi gyülekezetek foglalkoznak
Nem hajlandó betiltani a homoszexuálisokat célzó terápiákat a holland kormány, a melegjogi szervezetek kiakadtak

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 05. 31.
A COC Netherlands nevű melegjogi szervezet, más szervezetekkel együtt, elmarasztalta a holland ügyvivő kormányt, amiért az múlt pénteken visszalépett a homoszexuálisokat célzó úgynevezett reorientációs terápiák tilalmának elrendelésétől - írta hétfőn a NlTimes holland hírportál.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

Astrid Oosenbrug, a COC Netherlands vezetője szerint az LMBTQ-közösségek nagyon régóta várják az ilyen irányú gyakorlatok betiltását, a kormánynak minél előbb cselekednie kellene e téren.

"Hamis állítás, hogy a homoszexuális irányultságú embereket meg lehet gyógyítani. Semmi szükség nincs erre, jól vannak, ahogy vannak"

- jelentette ki Oosenbrug a sajtónak.

Pénteken Hollandia ügyvivő kormánya a parlament alsóházának többségi akarta ellenére úgy döntött, hogy nem rendeli el a reorientációs terápiák tilalmát, ehelyett egy magatartási kódex kidolgozására kérte fel a szekuláris elveket valló holland Humanista Ligát. A magatartási kódex célja, hogy az egyházak számára iránymutatást fogalmazzon meg arról, hogyan viszonyuljanak a LMBTQ közösségek tagjaihoz.

A kormány arra is hivatkozott, hogy nehéz meghatározni, milyen gyakorlat minősül reorientációs terápiának, mivel az ilyen módszereket gyakran zárt vallási közösségekben alkalmazzák, és több esetben "filozófiai tanácsadásnak" minősítik ezeket.

A 66-os Demokraták nevű balliberális parlamenti párt képviselője, Vera Bergkamp szerint

"Az ilyenfajta terápiák károsak és hatástalanok, a kormánynak meg kell védenie a fiatalokat és a gyermekeket az effajta módszerektől"

Hollandiában körülbelül 15 szervezet és magánszemély folytat reorientációs terápiát, ezek többsége pünkösdi, baptista és evangéliumi gyülekezetekben zajlik.

A melegterápiával kapcsolatban Nagy-Britanniában erősen támadott Mike Davidsonnal készített korábbi interjúnkat itt érheti el.

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!