Keresztény terápiás csoportot vett össztűz alá a „szivárványlobbi” Angliában
A halálos fenyegetések mellett közösségi média oldalait törölték és pénzügyi szolgáltatásokat is megvontak a Core Issues Trusttól
Keresztény terápiás csoportot vett össztűz alá a „szivárványlobbi” Angliában

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 07. 28.
Majdnem két hónapja érik halálos fenyegetések a Core Issues Trust szervezet munkatársait. A Barclays Bank a hét elején tájékoztatta a szervezetet, hogy lezárja számláit, de mellette számos más cég is lépéseket tett a csoport ellen, többek között a MailChimp és a PayPal is. A CIT oldalait a Facebook és az Instagram is száműzte felületeiről. 

A keresztény nonprofit szervezet férfiakat és nőket segít önkéntes szexuális preferenciájuk megváltoztatásában, azaz, hagyományos, biológiai nemüknek megfelelő életmódhoz való visszatérésben. Az eddig is számos kormányzati és társadalmi ellenszélben működő Core Issues Trust, melynek vezető Mike Davidson magát Boris Johnsont is beperelte már az ügyben, június óta van újfent erőteljes támadás alatt.

“A koordinált kampánynak köszönhetően szolgálatunk hatalmas nyomás alá került és kulcsfontosságú szolgáltatók tagadják meg tőlünk a kiszolgálást, amit erősen diszkriminatív lépésnek tekintünk,”

 

- nyilatkozta Mike Davidson az ügy kapcsán. A CIT hónapok óta halálos fenyegetéseket is kap, melyben az ő vagy családtagjaik halálát, öngyilkosságát kívánják, vagy éppen nemi erőszak áldozatává válását kívánják ellenlábasaik.

A Barclays Bank a hét elején tájékoztatta a szervezetet, hogy lezárja a Core Issues Trust számláit, de mellette számos más cég is lépéseket tett a csoport ellen. Oldalait a legnagyobb közösségi oldalak, a Facebook és az Instagram is száműzte felületeiről. 

Jayne Ozanne, egy „meleg evangéliumi keresztény” vezeti a szervezet ellehetetlenítésére irányuló kampányt. 

Davidson tagadja, hogy az úgynevezett „reparatív terápiát” ajánlana az embereknek. Véleménye szerint a kifejezést sokan a terápia extrém formáihoz kapcsolják, mint pédául az elektrosokkhoz és a „korrekciós nemi erőszakhoz”, melyeket már régen betiltottak az Egyesült Királyságban. Ő és szervezete beszélgetéseken keresztül igyekszik változást elérni az önkéntes segítségkérőknél.

Mike Davidson
Mike Davidson, a Core Issues Trust vezetője, Forrás: Youtube/Christian Concern

Andrea Williams, a Christian Concern szervezet igazgatója a CIT ellen folyó kampányt „kegyetlen megfélemlítésnek és zaklatásnak” nevezte. A Fox News-nak adott nyilatkozatában hangot adott abbéli aggodalmának is, hogy a jelenség hamarosan a keresztény közösséget is elérheti.

“Ha a CIT-et veszik célba először, a gyülekezetek következnek majd utána. Egy keresztény szolgálat démonizálása és irányában történő szolgáltatások megtagadása, ahhoz hasonlítható, ahogy a zsidó üzleteket kezelték a náci uralom alatt.”

 

Williams felszólította a brit kormányt, vessen véget a kampánynak és biztosítsa a Bibliához hű keresztény szervezetek zavartalan hozzáférését a szolgáltatásokhoz.

Boris Johnson június végén ígéretet tett az LMBT-terápia vagy „reparatív-terápia” teljes betiltására. 

"A meleg-terápia dologgal kapcsolatban azt gondolom, abszolút iszonyú, és nincs helye egy civilizált társadalomban, nincs helye ebben az országban. Jelenleg dolgozunk egy tanulmányon, hogy felderítsük,mennyire elterjedt a dolog, azután pedig tervet készítünk a betiltására”

 

- szögezte le akkor a brit miniszterelnök, akit a CIT vezetője Mike Davidson a brit legfelsőbb bíróságon beperelt, miután nem hirdethette a londoni buszokon a melegpropagandával szemben azt, hogy Not Gay! Ex-Gay, Post-Gay and Proud. Get over it!" (Nem vagyok meleg, ex-meleg vagyok, poszt-meleg vagyok és büszke vagyok rá, Tedd túl magad rajta!)

A Hetek Mike Davidsonnal készített korábbi podcastját itt hallgathatja meg:

 (CBN/Hetek/Fox News)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!