Megnézné Ronaldót és Messit élőben Budapesten?
Vendég szurkolók nélkül, 30 százelékos nézőtéri kapacitás mellett adott erre engedélyt az UEFA
Megnézné Ronaldót és Messit élőben Budapesten?

Cristiano Ronaldo is jön Budapestre(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 10. 02.
A Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása után jelentette be az UEFA elnöke, Alekszander Ceferin, hogy nézők előtt kerülhetnek megrendezésre a mérkőzések.

Az UEFA vezetősége a Budapesten megrendezett szeptember 24-i Európai Szuperkupadöntő mérkőzését használta referenciaként, és ennek alapján győződött meg a modell sikerességéről. Sőt, nem csak a Bajnokok Ligája mérkőzéseket, hanem az Európa Liga és az Európa Bajnokság selejtező mérkőzéseit is nézők előtt bonyolíthatják le.

A közlemény szerint a Szuperkupadöntő kiválóan bizonyította, hogy megfelelő körülmények között részt lehet venni a találkozókon, ha a szurkolók betartják az egészségügyi előírásokat. Mint megemlítik, a találkozón a szurkolók készségesen betartották és követték az óvintézkedéseket.

A mérkőzésen bevált arányokat alkalmazva a nézőtéri befogadóképesség 30 százalékát lehet igénybe venni, a vendégcsapat szurkolói azonban nem kaphatnak jegyet a találkozókra.

A távolságtartás, maszkviselés kötelező lesz a szurkolók számára minden ilyen jellegű mérkőzésen. 

Az UEFA elnöke Alekszander Ceferin így nyilatkozott a döntésről:

„A mai döntésünk egy ésszerű lépés, mely a rajongók egészségét helyezi előtérbe és tiszteletben tartja az egyes nemzetek törvényeit is. Míg mindnyájan a koronavírus-járvánnyal nézünk szembe, minden tagállam más-más szintű küzdelmet folytat ellene, ezért a döntést a helyi hatóságokra bízzuk, hogy a járvány terjedésével összhangban rugalmasan alkalmazza az UEFA ajánlását.”

„Ezekben a nehéz időkben fontos, hogy reményt és szenvedélyt adjunk a futballszurkolók életébe, de mindemellett arra kérjük őket, hogy viselkedjenek megfelelően, tartsák tiszteletbe saját valamit mások egészsége érdekében alkalmazott egészségügyi intézkedéseket.”   

A Hetek korábbi lapszámában nagyinterjút készített az FTC elnökével, Kubatov Gáborral, a beszélgetésen szóba került a futballmérkőzések járványügyi kockázata is. Az interjút itt lehet elolvasni.

A Groupama aréna lesz a Fradi otthona a BL-ben

A döntés értelmében a Fradi hazai nézők előtt rendezheti meg a találkozóit. A Ferencváros korábban hivatalos honlapján jelezte, hogy bár felvetődött az ötlet, hogy a Puskás Arénában rendezzék a hazai találkozókat, mégis úgy döntöttek, hogy maradnak a Groupama Arénában, és az lesz a csapat otthona a BL-ben is.

Az UEFA előírt szabályai szerint tehát legfeljebb 7300 drukker lehet ott a találkozókon.

Hogy pontosan mikor teszi tiszteletét Budapesten a Barcelona és a Juventus, arra péntek este derül majd fény.

(UEFA)

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook-oldalunkon megteheti: 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!