Meglepő: Izrael nem írta alá a nagykövetségek által támogatott Pride-nyilatkozatot
Majdnem 40 ország értett egyet a dokumentummal
Meglepő: Izrael nem írta alá a nagykövetségek által támogatott Pride-nyilatkozatot

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 07. 14.
A 28. Pride megrendezése előtt idén is közös nyilatkozatban álltak ki a budapesti nagykövetségek az LMBTQ mellett.

„Teljes támogatásunkról biztosítjuk a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI+) közösség tagjait”

– áll a közös dokumentumban.

Az aláíró nagykövetségek elutasították az LMBTQ elleni erőszakos cselekményeket, a gyűlöletbeszédet és a diszkrimináció minden formáját, de nem álltak meg ennyinél.

Kritikával illették a magyar jogszabályokat és a „politikai retorikát”, amelyek „hozzájárulnak az LMBTQI+ közösség megbélyegzéséhez”.

A közös nyilatkozatot aláírta többek között az amerikai, az osztrák, a koszovói, a máltai, a svéd, a szlovák és az ukrán nagykövetség, Izrael azonban nem.

Az izraeli nagykövetség ehelyett a Facebook-oldalán vállalt szolidaritást az LMBTQ-val.

(US Embassy / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!