"Még egy hónapot vártam volna" – videó
Mit gondol az utca embere a teraszok nyitásáról?
"Még egy hónapot vártam volna" – videó

Fotó: Gulyás Péter

Három és fél millió beoltott embert követően elkezdődtek a korlátozások enyhítései Magyarországon. Első lépésként a vendéglátóhelyek teraszai nyithattak meg. Ahogy várható volt, Budapest belvárosát elözönlötte a tömeg, az érzések vegyesek.

Megnyitottak a teraszok, mi pedig arra voltunk kíváncsiak, hogyan éli meg az enyhítéseket az utca embere, mit gondol a vírushelyzetről, és biztonságban érzi-e magát, vagy felelőtlenségnek gondolja a nyitást.

“Nekem ez nagyon fura: tegnap még fertőzött minden, nagyon para volt, ma meg kint ülhetsz a teraszon, úgy, hogy nincs rajtad maszk, az utcán meg fel kell venned”

– világított rá az ellentmondásokra például egy fiatalember, aki a járvánnyal, az intézkedésekkel és az oltásokkal kapcsolatban is szkeptikus.

„Félelem nincs bennem, a nagyszüleimet féltettem az egész vírus alatt” – mondja egy másik fiatalember, aki most inkább csak élvezi a jó időt a barátaival, de egyébként komolyan veszi a korlátozásokat.

Egy idősebb férfi azt mondja, ő még egy hónapot várt volna, szerinte nem elég magas az átoltottság: „Négymillióan regisztráltak, de a másik ötmillióval mi lesz?” – kérdezi.

Az emberek többsége azonban nagyon jókedvű és örül annak, hogy elkezdődött az enyhítés. Mindenkinek hiányoznak az ölelések, hogy találkozhassanak a barátaikkal, hogy kötetlenül megihassanak egy kávét valahol.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!