Málta első európai országként érte el a nyájimmunitást
A felnőtt lakosság 70 százaléka kapott Covid-elleni vakcinát
Málta első európai országként érte el a nyájimmunitást

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 05. 25.
Málta felnőtt lakosságának 70 százaléka kapta meg a koronavírus elleni vakcina legalább első adagját, így a szigetország lett az első Európában, ahol elérték a nyájimmunitást - jelentette be Chris Fearne egészségügyi miniszter. Az apró mediterrán szigeten az elmúlt héten naponta átlagosan három új fertőzést regisztráltak csupán. 

"Minden öt másodpercben beoltanak valakit"

- jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján, majd hozzátettem, a felnőtt lakosság 42 százaléka kapta meg a vakcina mindkét dózisát. 

Máltában jelenleg minden 16 éven felüli számára elérhető az oltás, és a 12 éven felüliek számára is megnyitják, amint az európai hatóságok engedélye megérkezik. 

Az egészségügyi miniszter azt is bejelentette, hogy a köztéri maszkviselést július 1-étől eltörlik, amennyiben a fertőzési számok ilyen alacsonyak maradnak. Korábban már bejelentették, hogy a tengerpartokon június 1-étől nem kötelező a maszk. 

A hétfői napon eltörölték a fitnesztermekre és uszodákra vonatkozó megszorításokat, az éttermek nyitvatartását pedig délután 5-ről éjfélig hosszabbították meg. 

(Reuters/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!