Lezuhant helikoptere, 12 órát kellett úsznia egy madagaszkári miniszternek
„Még nem jött el a halálom órája” – üzente Twitteren Serge Gelle
Lezuhant helikoptere, 12 órát kellett úsznia egy madagaszkári miniszternek

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 12. 22.
Egy madagaszkári miniszter egyike volt annak a két túlélőnek, akik 12 órát úsztak, mire elérték a partot helikopterük lezuhanása után – számoltak be róla a helyi hatóságok. A hétfői balesetben eltűnt további két utas után kutatnak még a partiőrség emberei. Az eset körülményeit egylőre nem sikerült tisztáznia a hivatalos szerveknek.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Serge Gelle rendőrségért felelős miniszter, valamint egy rendőr kedd reggel külön-külön értek partot Mahambo tengerparti városában, azután, hogy kiugrottak helikopterükből – számolt be róla Jean-Edmond Randrianantenaina, a kikötői hatóság vezetője.

A közösségi médiában megosztott videón az 57 éves Gelle látható, ahogy kimerülten fekszik egy nyugágyon terepszínű egyenruhájában.

„Még nem jött el a halálom órája”

– mondja a videóban a tábornok, majd arról beszél, hogy fázik, de nem sérült meg.

A helikopter őt és a személyzetet szállította, hogy szemlézzék egy hajótörés helyszínét az északkeleti partoknál hétfő reggel. Zafisambatra Ravoavy rendőrfőkapitány kedden közölte, hogy legalább 39 ember életét vesztette az említett hajótörésben.

Ravoavy korábban úgy nyilatkozott, hogy Gelle a helikopter egyik ülését használta, hogy segítségével kievickéljen a szárazföldre.

„Mindig is nagyszerű kitartással rendelkezett a sportban, és miniszterként is tartotta ezt a ritmust. Akár egy 30 éves”

– mondta.

„Acél idegei vannak.”

Gelle három évtizedes rendőrségi szolgálat után augusztusban lett miniszter a kabinet átszervezését követően.

(Guardian/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!