Letartóztatták az iráni ajatollah unokahúgát, mert megint a rezsimet bírálta
Letartóztatták az iráni ajatollah unokahúgát, mert megint a rezsimet bírálta

Forrás: Youtube/FRANCE 24 English

2022. 11. 28.
Ali Hamenei unokahúga egy videóban felszólította a világ országait, hogy szakítsanak meg minden kapcsolatot „az emberölő és gyermekgyilkos rezsimmel”.

Faride Moradkanit letartóztatták az iráni hatóságok, miután közzétette a videót, melyben elítélte az irániak „egyértelmű és nyilvánvaló elnyomását”, de kritizálta a nemzetközi közösséget is, amiért nem tesz semmit az iráni rezsim ellen.

Szabad emberek, támogassatok minket! Szóljatok
a kormányaitoknak, hogy fejezzék be ennek az emberölő és gyermekgyilkos rezsimnek a támogatását! Ez a rezsim nem hű a saját vallási alapelveihez, és nem ismert semmilyen törvényt vagy szabályt, csak az erőét, és bármilyen módon fenntartja a hatalmát”

- mondta Hamenei unokahúga.

Moradkani az ellen is tiltakozott, hogy „nevetséges” szankciókat vezetnek be külföldi országok az iráni rezsim ellen, ezért a tüntetők egyedül érzik magukat a szabadságért vívott küzdelmükben. A nő korábban ült börtönben is, és olyan családból származik, mely mindig is ellenállt az iráni klérus által vezetett rezsimnek

(Israel National News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!