Lemondott Liz Truss brit miniszterelnök
Lemondott Liz Truss brit miniszterelnök

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 10. 20.
Truss-t szeptember elején választották meg Boris Johnson lemondása után az Egyesült Királyság miniszterelnökének, de szinte azonnal veszíteni kezdett a támogatottságából gazdaságpolitikai tervek miatt.

Ahogy arról beszámoltunk, Truss nemrégiben elismerte, hogy hibázott, hiszen választási ígéreteivel már a miniszterelnökké választása után szinte azonnal szembement, és nemcsak a gazdaságpolitikai terveit kellett visszavonnia, hanem új pénzügyminisztert kellett kineveznie.

A napokban már a brit miniszterelnök párttársainak is a többsége úgy gondolta, hogy Truss-nak le kellene mondania.

Truss a brit Konzervatív Pártban betöltött elnöki szerepére vonatkozó leköszönő beszédében elmondta, hogy olyan kihívásokkal teli időszakban került kormányfői pozícióba, amikor nemcsak dúl az orosz-ukrán háború, de sokan aggódnak a rezsijük kifizetése miatt is.

Elmondása szerint az volt a célja, hogy megváltoztassa a negatív tendenciát, hogy Nagy-Britannia “túl hosszú ideje” tapasztalt alacsony gazdasági növekedést, ezért akart adócsökkentést. Truss a pártelnöki pozícióból való lemondásával miniszterelnöki székétől is búcsúzik, de addig hatalmon marad, amíg az utódját ki nem jelölik.

(Guardian / Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!