Leleplezte a CNN-t, másnap végleges tiltást kapott a Twittertől
Perli a techóriást a hamis fiókok működtetésével vádolt James OKeefe
Leleplezte a CNN-t, másnap végleges tiltást kapott a Twittertől

Forrás: Youtube/Project Veritas

2021. 04. 16.
Csütörtökön végleg felfüggesztette a Twitter James O’Keefe, a Project Veritas jobboldali oknyomozó szervezet újságírójának fiókját, nem sokkal azután, hogy a CNN médiaóriással kapcsolatban leleplező videót tett közzé.

A fiókot a Twitter szóvivőjének indoklása szerint a felület manipulációval és spammel (kéretlen tartalommal) kapcsolatos szabályainak megsértése miatt törölték.

"Ahogy az a platformmanipulációra és a spamekre vonatkozó szabályzatunkban áll,

hamis fiókok működtetésével nem szabad félrevezetni másokat a Twitteren, sem mesterségesen felerősíteni vagy megzavarni a beszélgetéseket több fiók használatával"

- jelentette ki a szóvivő. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a CNN technikai vezetője a Project Veritas újságírójának egy titokban rögzített videón beismerte, hogy a csatorna egyértelmű célja a 2020-as elnökválasztáson Donald Trump elnök eltávolítása volt, amit propaganda tolásával el is értek. 

Project Veritas vezetője azt tervezi, hogy beperli a techóriást rágalmazásért, ahogy azt korábban a The New York Timesszal is megtette, és a CNN-nel kapcsolatban is fenyegetőzött hasonlóval.

"Rágalmazás miatt pert índítok a Twitter ellen, mert azt állították, hogy én, James O'Keefe, hamis fiókokat használtam. Ez hazugság, és rágalmazás, amiért fizetni fognak."

Több konzervatív közéleti szereplő is kiállt O'Keefe mellett, többek között Ben Shapiro és Dinesh D'Souza is.

"Tehát a Twitter letiltotta James O'Keefe-t, mert régóta használt fedett technikák alkalmazásával számolt be a CNN-ről... Ez nem módszerek korlátozásáról, hanem a tartalom tiltásáról szól. "

- írta Shapiro Twitter oldalán. 

"James O’Keefe felfüggesztése csak leleplezte a totalitárius gondolkodásmódot, amely most a Twitter-t irányítja. Ez a platform a baloldali propaganda hivatalos szervévé vált. Jelenleg nincs nyilvános, nyílt fórum Amerikában - amíg nem építünk újat!"

- reagált a lépésre D'Souza.

A Twitter februárban végleg felfüggesztette a Project Veritas fiókot, hivatkozva a felület privát információk közzétételével kapcsolatos politikájának ismételt megsértésére. A közelmúltban Amerika legnagyobb konzervatív oktató célú videóportálja, a Prager University fiókját függesztette fel a TikTok, minden magyarázat nélkül.

(The Hill/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!