Koronavírusban elhunyt rokonaikkal "beszélgetnének": megugrott a spiritisztákhoz járó britek száma
A baptisták az okkult gyakorlatok veszélyeire figyelmeztetnek
Koronavírusban elhunyt rokonaikkal "beszélgetnének": megugrott a spiritisztákhoz járó britek száma

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 05. 31.
Egy brit baptista keresztény csoport a pogány spiritizmus veszélyeire figyelmeztetett a napokban, miután egyre többen igyekeznek a koronavírus-járványban elvesztett szeretteik felett érzett fájdalmat és gyászt okkult eszközökkel orvosolni.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

A baptista csoport aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy megugrott azon brit polgárok száma, akik igyekszenek kapcsolatba kerülni elhunyt szeretteikkel médiumokon keresztül, mivel nem volt lehetőségük elköszönni tőlük.

A csoport szerint

az ehhez hasonló rituálék olyan erős szellemi elnyomásnak nyithatnak ajtót, amelyet csak keresztény "szabadító szolgálattal" lehet orvosolni.

Jayne Irlam tiszteletes elismeri, hogy tény, hogy a covidban haldoklókkal sokszor nagyon keveset lehettek együtt szeretteik, nem köszönhettek el tőlük, és korlátozott számban vehettek részt a temetéseken is, ami sok lelki szükséget halmozott fel az emberekben.

A megoldást sokan a boszorkányságban, spiritualizmusban és sátánizmusban keresték, ezek a gyakorlatok azonban "szenvedéshez és megkötözöttséghez" vezetnek a tiszteletes szerint, aki rámutatott arra az óriási problémára is, hogy az egyháznak kevesebb a vonzereje, mint ezeknek a rituáléknak.

"Nagyon szomorú, hogy vannak olyanok, akik a céljukat és a hovatartozás érzését egy boszorkányságot gyakorló csoportban találják meg jobban, mint a keresztény egyházban."

A tiszteletes hozzátette, az egyháznak világossá kell tennie azt is, hogy Krisztus követését nem lehet kombinálni a spiritiszták látogatásával.

A brit történelem során a különösen nehéz időszakokban az emberek rendszeresen a spiritizmus és az okkultizmus útjára léptek, így volt ez az első világháború és a spanyolnátha idején is.

"A társadalom zűrzavaros időszakokban gyakran a spiritizmus felé hajlott"

- nyilatkozta a Daily Mailnek Diane Purkiss, a boszorkányságra szakosodott Keble College-i professzor.

"A londoni nagy pestis idején, 1665-ben az emberek széles körben varászlást kezdtek használni a betegség ellen."

Amint arról a CBN News áprilisban beszámolt, a tarot-kártyák használata a Z generáció és at Y generáció körében főáramúvá vált, mivel a COVID-19 világjárvány idején megnövekedett az okkultizmus iránti érdeklődés és a szellemi éhség az emberekben.

Barátok megtanítják egymásnak a tenyérjóslást és a kristálygömbök olvasását, vagy jelentkeznek a pszichés meditációs tanfolyamaira, míg mások tarot-esteket tartanak. A tarot-kártyák eladásai az elmúlt évben az egekbe szöktek.

A Financial Times nemrégiben közzétett cikke is alátámasztja, hogy megnőtt az érdeklődés a boszorkányság iránt a pandémia idején. A TikTok közösségi oldalon a #witchtok hashtaggel ellátott videók - ahol a boszorkányok mutatják be rituáléikat - több mint 11 milliárd megtekintést kaptak.

A Biblia szerint létezik láthatatlan jó és rossz szellemvilág. A jó Istenhez, a Szentlélekhez, angyalokhoz kötődik, a rossz pedig a Sátánhoz, démonokhoz és gonosz angyalokhoz. A Biblia tiltja a halottakkal való kapcsolatfelvételt, spiritizmust, boszorkányságot, mivel azok gonosz szellemi erőket energizálhatnak, és romboló hatást szabadíthatnak fel az ember életében és a környezetében, amellett, hogy elszakítják Istentől.

"Ne legyen közted, aki az ő fiát vagy leányát átviszi a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló; Se bűbájos, se démonizáltaktól tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző; Mert mind utálja az Úr, aki ezeket műveli." (V. Mózes 18.)

(CBN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!