Koncz Zsófia nyert a „judapestező” jobbikos ellenzéki jelölt ellen Borsodban
Ettől a választástól várták, hogy eldönti majd a kétharmad sorsát
Koncz Zsófia nyert a „judapestező” jobbikos ellenzéki jelölt ellen Borsodban

Fotó: MTI/Vajda János

2020. 10. 12.
Az előző polgármester, a fideszes Koncz Ferenc nyári halála miatt tartott vasárnapi időközi választásokon szoros versenyt követően lánya, Koncz Zsófia nyert a korábbi antiszemita megnyilvánulásai miatt kritizált összellenzéki jobbikos képviselővel, Bíró Lászlóval szemben.

A szavazatok 99 százalékának feldolgozottsága alapján a Borsod megyei 6. számú választókerületben az időközi országgyűlési választást Koncz Zsófia nyerte, aki a szavazatok 50,87 százalékát gyűjtötte be.

Ezzel szemben az ellenzék közös jelöltjének, Bíró Lászlónak a szavazatok 45,9 százalékát sikerült megszerezni.

Koncz Zsófia: az egész térséget képviselni fogom

köszönöm minden támogatómnak, és köszönöm a választóknak, hogy elmentek voksolni az időközi választáson, és hozzásegítettek ehhez a sikerhez - mondta Koncz Zsófia az Origónak. A Fidesz-KDNP újonnan megválasztott képviselője elmondta: az egész térséget fogja képviselni az Országgyűlésben.

"Egyik legfőbb célom, hogy folytassam, és egyben be is fejezzem azokat a terveket, amiket édesapám már nem tudott"

- fogalmazott a vasárnapi borsodi időközi országgyűlésiképviselő-választás győztese a portálnak nyilatkozva.

A Fidesz-KDNP politikusa, aki több mint 50 százalékos eredménnyel nyerte meg a vasárnapi időközi választást, elmondta: az egyik első feladata, hogy a 37-es út kétsávossá bővítését Szerencsig sikerüljön befejezni. 

Mindezek mellett a munkahelyteremtésre is nagyon nagy hangsúlyt helyez majd a parlamenti munkája során. Hozzátette: rengeteg ötlete van, így a környezetvédelemtől át egészen a turizmus fejlesztéséig dolgozni fog azon, hogy a következő időszakban még több fejlesztés és fejlődés legyen a szerencsi-tiszaújvárosi körzetben.

Orbán Viktor gratulált Koncz Zsófiának

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán gratulált Koncz Zsófiának, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként megnyerte a borsodi időközi országgyűlési választást vasárnap.

"Gratulálok, Koncz Zsófia! Édesapád most nagyon büszke lenne rád, ahogy mindannyian azok vagyunk"

- fogalmazott a kormányfő Facebook oldalán.

Hozzátette: "találkozunk a parlamentben!"

Biró László is gratulált

Gratulált a borsodi időközi országgyűlésiképviselő-választáson elért győzelméhez Koncz Zsófiának (Fidesz-KDNP) Biró László (Párbeszéd-MSZP-DK-Momentum-LMP).

Vasárnapi tarcali sajtótájékoztatóján az ellenzéki összefogás közös jelöltje köszönetet mondott azoknak, akik az érintett 42 településről elmentek szavazni. Ugyanakkor hozzátette, hogy

"ez most sajnos kevés volt".

Biró László azt mondta: hiszi, hogy a megyei közgyűlésből végig tudja majd kísérni Koncz Zsófia munkáját, és a képviselő meg fogja tudni valósítani azokat az ígéreteket, amelyek elhangzottak a kampányban.

Megköszönte a pártoknak, hogy össze tudtak fogni, a rájuk szavazóknak pedig azt, hogy megértették ennek jelentőségét.

"Egy nagyon szoros választás volt. Hiszek benne, hogy 2022-ben sikerülhet, most viszont mindenkit arra kérek, hogy ne csüggedjen. Én sem csüggedek, igyekezni fogok a megyei közgyűlésből teljesíteni majd azokat a munkákat, amiket rám róttak"

- fogalmazott Biró László.

A Jobbik értékelése szerint az összellenzéki Bíró László komoly eredményt ért el őszinte és tisztességes kampányával, miközben "a kormánypárti propagandagépezet hazugságai és lejárató agitációi" folyamatos nyomás alatt tartották a borsodi embereket.

Az ellenzéki párt az MTI-hez vasárnap este eljuttatott közleményében azt írta: egy demokratikus országban ezt a választást az ellenzéki összefogásnak kellett volna megnyernie.

Korábban zsidó vezetők is tiltakoztak Bíró ellenzéki indítása ellen

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője is éles kritikával illette a jobbikos Bíró Lászlót, az ellenzék közös képviselőjelöltjét annak antiszemita és rasszista megnyilvánulásai miatt.

2020 augusztusában került ugyanis nyilvánosságra, hogy néhány évvel korábban Bíró László a Facebookon kommentjeiben rasszista és antiszemita megnyilvánulásokat tett, többek között Budapestet "judapestnek", egy helyi szálloda izraeli vendégeit pedig "tetűcsúszdásoknak" nevezte. 

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!