"Költségvetési csalás" gyanúja miatt szállt ki a NAV Iványi Gáborékhoz
Iratokat foglalnak le az Oltalom Karitatív Egyesületnél
"Költségvetési csalás" gyanúja miatt szállt ki a NAV Iványi Gáborékhoz

Forrás: Facebook/hvg.hu

2022. 02. 21.
Hétfő reggel egyenruhás NAV-munkatársak érkeztek az Iványi Gábor vezette Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjához. A házkutatási paranccsal rendelkező hatósági személyek költségvetési csalás gyanúja miatt mentek iratokat lefoglalni - adta hírül a hvg.hu.

Érdekli a téma? Hasonló tartalmakért kövesse a Heteket Youtube-on is!

A lap a helyszínen úgy értesült, hogy a NAV "több jogi személlyel kapcsolatban" és "költségvetési csalás" miatt indított nyomozást és jött iratokat lefoglalni. Habár a NAV felszólította a sajtó helyszínen megjelent képviselőit, hogy hagyják el a területet és ne akadályozzák a munkát, Iványi Gábor kifejezetten ragaszkodott hozzá, hogy jelen legyenek. 

Korábban arról lehetett tudni, hogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség intézményei mintegy 200 millió forint körüli tartozást halmoztak fel. Iványi a sajtónak azt hangoztatta, hogy ezt mind ki tudnák fizetni, ha a magyar állam kifizetné a nekik járó mintegy "12 milliárd forintnyi" tartozását. Az nem derült ki, hogy ez az összeg milyen számítással jött ki, a tartozásokkal kapcsolatos hercehurca már hosszú évek óta tart.

Iványi szerint "teljes politikai letámadás" zajlik ellene és a helyszínen azt is mondta a NAV-osoknak, hogy inkább a Miniszterelnökségen kellene keresni a "költségvetési csalást". A Telexnek úgy fogalmazott, szerinte azért történik ez az akció, mert "markáns bírálatokat fogalmaz meg a kormánnyal szemben, vagy mert felmerült a neve államfőjelöltként." 

Mint ismeretes, pár napja Márki-Zay Péter megkeresésére felmerült a neve, mint az Egységben Magyarországért közös köztársasági-elnökjelöltje. Végül azonban a Jobbik vétója miatt Róna Péter lett a közösen elfogadott jelölt, amit többen sérelmeztek az ellenzéki összefogás holdudvarában - kiszállt például a kampányból Márki-Zay Péter egyik vezető gazdasági tanácsadója. 

A Hetek korábban írt arról, hogy Iványi egy interjúban a politikai ellenfeleit tetvekhez és rühekhez hasonlította. 

(HVG)

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!