Kiszabadult a fogságból három keresztény nő, akiket egy nigériai iskolából raboltak el évekkel ezelőtt
Kiszabadult a fogságból három keresztény nő, akiket egy nigériai iskolából raboltak el évekkel ezelőtt

Illusztráció - A fogságból régebben kiszabadított lány újra találkozik családjával.(Forrás: Youtube/TRT World)

2022. 08. 12.
A három nőt a Boko Haram terrorszervezet rabolta el a chiboki iskolából nyolc éve.

A most huszonéves nőket még tinédzserkorukban rabolta el a Boko Haram több mint 270 másik nigériai lánnyal együtt. Az évek során száz lányt sikerült fogolycserével kiszabadítania a nigériai haderőnek, de sokan a mai napig nem kerültek elő.

A terrorszervezet rabszolgaként tartotta a lányokat, kényszerítette őket a muszlim vallásra való áttérésre és muszlim férfiakkal való házasságkötésre, de éheztették és bántalmazták is őket.

Három nőt, Ruth Bitrus-t, Hanatu Musát és Kauna Lukát azonban nemrégiben megtalálták nigériai katonák és gyermekeikkel együtt kiszabadították őket, így visszatérhetnek a rokonaikhoz, akik éveken át bizonytalanságban éltek, nem tudva, hogy a lányaik élnek-e még.

(Barnabas Aid / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!