Itt az újabb mélypont: sosem volt még ilyen gyenge a forint
Több mint 404 forint egy euró
Itt az újabb mélypont: sosem volt még ilyen gyenge a forint

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 06. 27.
Tovább gyengült hétfő délelőtt a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon; az euró ellenében új mélypontot ért el.

Az euró jegyzése hétfő délelőtt tizenegy óra felé átlépte a 404 forintot és 404,33 forintos jegyzésre is volt példa.

Ez új jegyzési csúcs, a forint eddigi leggyengébb árfolyama.

A forint az euróval szemben a kora reggeli jegyzéshez képest 0,9 százalékkal gyengült délelőtt 11 órára. A dollárral és a svájci frankkal szemben is gyengült reggel óta a forint, egyaránt 0,5 százalékkal. 

A forint kedd délelőtti jegyzésén 9,6 százalékkal áll gyengébben az év eleji kezdéshez képest az euróval, 17,8 százalékkal gyengébben a dollárral és 12,1 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

(Hetek / MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!