Ismét az Apple a legértékesebb márka a világon
Ismét az Apple a legértékesebb márka a világon

( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 01. 26.
Az Apple már a második egymást követő évben lett a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató vállalat 2022-es Global 500 ranglistája alapján. A lista összeállítói szerint az Apple márkaértéke 355,1 milliárd dollár, ami 35 százalékos emelkedés az egy évvel korábbihoz képest.

Továbbra is a második az Amazon.co, amelynek a márkaértéke 38 százalékkal, 350,3 milliárd dollárra emelkedett. A képzeletbeli dobogó harmadik helyén sem történt változás: maradt a Google, amelynek a márkaértéke 38 százalékkal nőtt, összesen 263,4 milliárd dollárra.

A negyedik helyen a Microsoft áll, az ötödik pedig nem csak az Egyesült Államok, de a világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Walmart, amely az egy évvel korábbi hatodik helyről jött föl.

 

Az ötödikről a hatodik helyre csúszott vissza a Samsung, amelynek márkaértéke 93,18 milliárd dollárról 111,91 milliárd dollárra emelkedett. A hetedik és a nyolcadik helyen nem történt változás: a hetedik a Facebook, utána pedig a kínai ipari és kereskedelmi bank (ICBC) következik.

A kilencedik helyre ugrott előre az egy éve még 15. helyen álló Huawei, márkaértéke egészen 16 milliárd dollárral nőtt. A listán a tizedik helyet a Verizon foglalja el, aminek márkaértéke 68,89 milliárd dollárról 69,63 milliárd dollárra emelkedett.

A tízes listán hét amerikai, két kínai és egy dél-koreai cég szerepel. Az 500-as listán az első európai cég a Mercedes-Benz, a járműgyártó a 15. helyre csúszott vissza az egy évvel korábbi 13. helyről, 60,76 milliárdos márkaértékkel. 

A világ leggyorsabban növekvő márkáinak rangsorában a kínai TikTok végzett az első helyen: becsült értéke több mint háromszorosára nőtt a tavalyi évhez képest, 18,7 milliárd dollárról 59 milliárd dollárra, amivel azonnal a 18. helyre került a legértékesebbek márkák világranglistáján.

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected]h.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!