Bill Gates figyelmeztet, az Apple összefog a Google-lel
Itt a kormány döntése
Bill Gates figyelmeztet, az Apple összefog a Google-lel

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 15.
Szakítópróba a WHO-val, drámai adatok New Yorkban és a már megint zsákutcába jutott izraeli koalíciós tárgyalások. A Hetek napi beszámolójában mindig összegyűjtjük az adott nap legérdekesebb cikkeit, legfontosabb történéseit - amiről mindenkinek érdemes tudnia. 
Átlépte a kétmilliót a koronavírussal megfertőzött emberek száma a John Hopkins Egyetem hivatalos adatai szerint. Ebből Magyarországon eddig 1579 esetet azonosítottak be. A halottak száma világszinten meghaladja a 130 ezer főt. 
New York városában korrigálták a halálos áldozatok számát, így az óriásit ugorva 10 ezer fölé emelkedett. Bill de Blasio polgármester arról tájékoztatott, hogy azért volt valótlanul alacsony az eddigi szám, mert a saját házukban és az idősotthonokban elhunytakat, megfelelő teszt híján eddig nem sorolták a vírus áldozatai közé (ez kb. 3700 főt jelent). A városban kötelezővé tették a maszk viselését is. 
A WHO és az azt második legnagyobb mértékben pénzelő Bill Gates is kritikával illette Donald Trump amerikai elnököt, miután arról döntött, hogy felfüggeszte az Egészségügyi Világszervezetnek folyósított nagy arányú amerikai támogatást.
A WHO felelősségéről és a szervezetet ért vádakról a Hetek pénteken megjelenő lapszámában olvashat. 
Németországban, hasonlóan több más európai országhoz, lassan elkezdi feloldani a szigorú korlátozásait. Május elejétől az iskolák nyílnak meg a végzős diákok számára, több bolt már április végétől ismét üzemelhet.
Szerda éjfélkor jár le Benny Gantz kormányalakítási mandátuma Izraelben, ám úgy tűnik a nagykoalíciós tárgyalások nem járnak sikerrel. A mandátum ezt követően 3 hétre a kneszetre száll, amelyben a képviselők többségi szavazással dönthetnek arról, kit bíznának meg kormányalakítással. A harmadik forgatókönyv azonban a legvalószínűbb: jön a negyedik választás az országban.
Az Apple és a Google közös erővel vennék ki a részüket a járvány elleni küzdelemből. Olyan mobilappot fejlesztenének, ami minden eszközre egyaránt jó és kiválóan alkalmazható az úgynevezett kontakt-kutatásra, a fertőzések felderítésére. (Az Apple mind e mellett piacra dob egy olcsóbb Iphone szériát - amit akár péntektől elő lehet rendelni.)
Veiszer Alinda az ATV-nél folytatja. A csatorna bejelentése szerint jövő héttől a Start című műsorban lesz látható a korábban a HírTV-n képernyőn levő műsorvezetőt.
Meghalt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke. Életének 88. évében hunyt el.
Otthon is lehetőségük van nyelvvizsgát tenni a diákoknak. A kormányrendelet értelmében lehetővé válik az online vizsgázás, így többletpontokhoz is juthatnak a felvételizők - tájékoztatott közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
A hetek.hu-ról ajánljuk: 
Meglepő módon az Economist 2019-es évindító számának címlapján szerepel a tobzoska nevű állat is, amely mint ma már tudjuk, vélhetően hordozhatta azt a koronavírust, ami a jelenlegi világjárványért felel. Ez azonban inkább véletlen, mintsem tudatos lépés volt a szerkesztők részéről. 
 
(A nyitókép forrása: Pixabay/Owantana)
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő nálunk a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!