„Ismert gyűlöletprédikátor” – kiakadt Liverpool polgármestere, hogy Franklin Graham az ő városában is hirdetné Isten szeretetének üzenetét
Elfogadhatatlannak tartja a világhírű evangélista bibliai nézeteit a homoszexualitással és az iszlámmal kapcsolatban
„Ismert gyűlöletprédikátor” – kiakadt Liverpool polgármestere, hogy Franklin Graham az ő városában is hirdetné Isten szeretetének üzenetét

Youtube/Billy Graham Evangelistic Association

2022. 05. 05.
Heves kritikát kapott a világhírű amerikai evangélista, Franklin Graham Liverpool polgármesterétől, miután az Egyesült Királyság szerte megjelentek a buszok oldalán az „Isten szeret téged” evangélizációs turnéjának reklámjai.

Steve Rotherham a reklámok eltávolítására szólított fel, és Grahamet „ismert gyűlöletprédikátornak” titulálta, amiért ellenzi a homoszexuális házasságot és a radikális iszlámot. 

A reklámokon egyébként a Billy Graham Evangélizációs Egyesület „Isten szeret téged” névre keresztelt evangélizációs turnéjának részletei szerepelnek, ami május 14-én kezdődik a liverpooli kiállítóközpontban. A reklám azt a kérdést is nekünk szegezi, „többre vágyunk-e”.

Rotherham a BBC-nek nyilatkozva elmondta:

„Az hogy dühít, hogy egy ismert gyűlöletprédikátor nézetei, akiről tudni, hogy számos homofób és iszlamofób nézetének hangot adott a múltban, a városi régiónkban akárhol is megjelenhet, nem kifejezés.”

A polgármester már lépéseket is tett az ügyben, írt a reklámokért felelős társaságoknak, hogy távolítsák el azokat. 

Graham, aki korábban a Biblia alapján bűnnek nevezte a homoszexualitást, kijelentette, rendkívül aggasztónak találja, hogy a vallási meggyőződésük miatt köztisztviselők igyekeznek beleavatkozni szerződéses reklámmegjelenítésükbe. Hozzátette, a reklámokban semmi sértő nincsen. "A kifogás Franklin Graham tiszteletes és a Billy Graham Evangélizációs egyesület felé keresztény hitük miatt irányul... Sajnos ezt az ellenállás ismerős és kiszámítható."

Még 2020-ban Franklin Graham egész körútját lemondani kényszerült, miután az általa lefoglalt számos brit aréna törölte foglalásait, az iszlámmal és a homoszexualitással kapcsolatos korábbi megjegyzéseire hivatkozva.

Az evangélista kijelentette, hogy senki ellen nem kívánt prédikálni, hanem Isten szeretetének üzenetét szeretné közvetíteni, és jogi eljárást indított az őt érő diszkrimináció miatt, melyet meg is nyert.

Most Liverpoolban, Dél-Walesben, Sheffieldben és Londonban tart evangelizációs eseményeket, és arra számít, hogy nagyszámú ember fog eljönni, hogy meghallgassa üzenetét.

A buszreklámokat több évvel azután bírálták, hogy a blackpooli tanács az ahhoz beérkező panaszok miatt eltávolította a Franklin Graham-esemény buszos hirdetéseit a város Winter Gardens-i helyszínén. A jogi lépések megindítása után a Tanács bocsánatot kért, és kártérítést fizetett a Billy Graham Evangélizációs Egyesületnek.

(Premier/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!