Így reagáltak a magyar szurkolók az angolok térdelésére - videó
A magyar válogatott tagjai állva maradtak és a "Respect" feliratra mutattak
Így reagáltak a magyar szurkolók az angolok térdelésére - videó

forrás: MLSZ.hu

2021. 09. 03.
Az angol válogatott hű maradt szavához, és ahogy azt a mérkőzés előtt a csapat szövetségi-kapitánya Gareth Southgate is bejelentette, a rasszizmus elleni harc jegyében letérdeltek. Az akció ezúttal sem maradt reakció nélkül: mind a magyar, mind az angol szurkolók füttykoncerttel fejezték ki heves nemtetszésüket.

Gareth Southgate a Magyarország-Anglia labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzés előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy le fognak térdelni a találkozó előtt és elképzelhetőnek tartja, hogy ezért ki fogják őket fütyülni. 

Mindig is azt mondtam, hogy ne mutogassunk másokra, amíg a saját házunk táján nincs rend. Engem abban a szellemben neveltek, hogy ha valahol vendégeskedem, legyek mindig tisztelettudó."

Korábban az angol válogatottat még saját szurkolói is kifütyülték a féltérdre ereszkedeés miatt, ezúttal se volt máshogy, a magyar-angol mérkőzés előtt. A magyar szurkolók pedig, ahogy az írek ellen is, ezúttal is hangos füttyel fejezték ki véleményüket.

Ahogy azt megírtuk, a két válogatott közötti különbséget nem sikerült eltűntetnie Marco Rossi tanítványainak, akik 4-0-s zakóba futottak bele az angol válogatott ellen.

A Fifa-hoz fordul az angol szövetség

A brit sajtó egy része rasszista magyar szurkolókról ír, az angol labdarúgó-szövetség pedig a FIFA-hoz fordul a szurkolók viselkedése miatt – derül ki mindez a szervezet Twitter-bejegyzéséből. 

 

Több Brit lap szerint is rasszista támadások érték az angol válogatott két játékosát, az első gólt szerző Raheem Sterlinget és Jude Bellinghamet. Állítólag a meccs utáni interjúja közben jéggel dobták meg Gareth Southgate angol szövetségi kapitányt is, aki elmondta:

saját maga nem tapasztalt rasszista megnyilvánulásokat a mérkőzés alatt. 

(hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!