Igazi Dávid és Góliát sztori: sorra győzi le a legnagyobb kosárcsapatokat a keresztény Oral Roberts Egyetem
Az Egyesült Államok egyik legnagyobb sporteseményén valóságos hamupipőke-történetet futnak be az egyetem játékosai
Igazi Dávid és Góliát sztori: sorra győzi le a legnagyobb kosárcsapatokat a keresztény Oral Roberts Egyetem

Forrás: Instagram/ORU

2021. 03. 23.
Közös imában adtak hálát Istennek a győzelemért az evangéliumi keresztény alapítású Oral Roberts University kosarasai, miután sikerült legyőzniük az abszolút esélyesnek számító Ohio State csapatát. Pár nappal később ismét Dávid és Góliát párharcra került sor, amit szintén győzelemmel zártak. 

Bejárta az amerikai sajtót a hír, hogy az NCAA, azaz az amerikai egyetemi kosárlabda bajnokság rájátszásában sorra kapnak ki a legnagyobb csapatok is. Az legkiemelkedőbb hamupipőke történetet az evangéliumi keresztény alapítású egyetem csapata, az Oral Roberts University produkálja -

a csapat minden előzetes várakozást felülmúlva előbb az Ohio State kiemelt csapatát, majd a Floridát múlta felül.

Az első győzelmük előtt 14 millió ember fogadott ellenük, az ESPN amerikai sportcsatorna 95 százalék esélyt adott arra, hogy az ellenfelük fog győzni a találkozón. 

 

 

Végül a csapatot Kevin Obanor vezette győzelemre 30 ponttal és 11 lepattanóval. A CBN News-nak nyilatkozva elmondta,

Jézus Krisztusnak hálás azért, hogy erre a szintre emelte őket. A győzelmet nagyon akarták, dicsőséget akartak szerezni az egyetemüknek is. 

Az Ohio elleni győzelem után a csapat a parkettra vonult és közösen adtak hálát a sikerért Istennek. 

 

 

Az Oral Robert University az Egyesült Államok egyik legnagyobb múltú evangéliumi keresztény egyeteme, elkötelezetten hirdetik a Szent Szellemmel való közösséget. 

A győzelmet a Bethel nevű keresztény gyülekezet zenekarának frontembere, Sean Feucht is csodának nevezte.

Mint emlékeztetett, az egyetem csapata 47 éve nem tudott győzni a rájátszásban, ez pedig csak Istennek köszönhető. 

A Florida legyőzésével ráadásul bejutottak a legjobb 16 csapat közé, ami ilyen lentre osztályozott csapattal legutoljára 8 éve fordult elő. 

 

 

A következő fordulóban a harmadik helyen kiemelt Arkansas mérkőzik meg az Oral Roberts-szel. 

(CBN, Fox News)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!