Honvédelmi Minisztérium a Heteknek: csak később lehet megállapítani a NATO-s rakétarendszer-beszerzés költségeit
Honvédelmi Minisztérium a Heteknek: csak később lehet megállapítani a NATO-s rakétarendszer-beszerzés költségeit

Illusztráció.(Forrás: Youtube/amagyarhonvedseg)

2022. 10. 14.
A honvédelmi tárca sajtóosztálya a Hetek kérésére tájékoztatást adott a német vezetésű, közös légvédelmi rakétarendszer-beszerzésről.

Ahogy arról beszámoltunk, német sajtóinformációk szerint Magyarország tizennégy NATO-szövetséges állammal együtt aláírt egy szándéknyilatkozatot légvédelmi rakétarendszerek közös beszerzéséről, a magyar honvédelmi miniszter pedig Facebook-oldalán számolt be a német vezetésű projektben történő magyar részvételről.

A Honvédelmi Minisztérium lapunkat arról tájékoztatta, hogy a tegnap aláírt szándéknyilatkozat “a jövőbeni együttműködés politikai alapjait fektette le”.

A szakértők ezt követően fogják meghatározni a beszerzendő légvédelmi rakétarendszereket, az optimális telepítési helyeket. Így az ezzel kapcsolatos költségek is csak a későbbiek
során lesznek megállapíthatók”

- közölte a honvédelmi tárca sajtóosztálya.

(Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!