Homofóbiával vádolták, földre teperve hurcoltak el egy autista lányt a brit rendőrök - felvétel
A lány leszbikusnak nézte az egyik rendőrnőt
Homofóbiával vádolták, földre teperve hurcoltak el egy autista lányt a brit rendőrök - felvétel

Forrás: Fox News

2023. 08. 11.
Egészen abszurd felvétel borzolja most a kedélyeket Nagy-Britanniában, ahol 7 rendőrtiszt azért tartóztatott le egy autizmussal küzdő tinédzser lányt, mert állításuk szerint, egyikőjüket homofób megjegyzésekkel illette. 

A közösségi oldalakon terjedő felvétel szerint a rendőrök egy lakásba belépve bejelentik a családtagoknak, hogy a 16 éves autista lányt le fogják tartóztatni, amiért az egyik rendőrnőt leszbikusnak nevezte. A lány mindeközben rémülten a szoba egyik sarkában ült. 

Az édesanyja szerint az egész egy óriási félreértés, mivel a lány a valóban leszbikus nagymamájához hasonlította a rendőrnőt, a nagyi pedig egy másik nővel él együtt. Az anyuka azt sérelmezi, hogy a lánynak éppen pánikrohamai voltak, ám erre nem volt tekintettel a rendőrség, sőt a sértett rendőrnő egyenesen úgy fogalmazott, hogy őt ez nem érdekli. 

 

A West Yorkshire-i rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint a tinédzser lányt homofób közrend elleni bűncselekmény gyanújával tartóztatták le, de kérik az embereket, hogy a felvételekből ne vonjanak le következtetést. A sikoltozó lányt a rendőrök a ház előtt a földre teperték, majd ezt követően vitték be a rendőrörsre. A lányt óvadék ellenében szabadon engedték a további vizsgálatokig. 

A rendőrség tájékoztatása szerint eleve azért érkezett hozzájuk a bejelentés, mert az egyik családtag jelentette, hogy a lány ittas és veszélyt jelent saját magára

A videó alatti kommentelők többsége azt nem érti, hogy a leszbikus szó használata vajon miért minősül homofóbnak - szerintük

éppen az volna homofób, ha ezt a kifejezést szitokszónak minősítené a rendőrség. 

(Fox News)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!