Hírszerzési jelentés: több millió rakétát szállít Észak-Korea az oroszoknak
Az amerikai hírszerzés munkatársa szerint ez arra mutat rá, hogy továbbra is ellátási nehézségekkel küzd Moszkva
Hírszerzési jelentés: több millió rakétát szállít Észak-Korea az oroszoknak

Youtube/Global News

2022. 09. 06.
Az orosz védelmi minisztérium több millió rakétát és tüzérségi lövedéket vásárol Észak-Koreától, hogy előmozdítsa Moszkva ukrajnai invázióját – derül ki egy frissen leközölt amerikai hírszerzési jelentésből.

Egy névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselő hétfőn nyilatkozott a fejleményekről és elmondta, hogy az a tény, hogy Oroszország Észak-Korea felé fordult, azt bizonyítja, hogy

„Az orosz hadsereg továbbra is súlyos ellátási hiányban szenved Ukrajnában – részben az exportellenőrzések, illetve a szankciók miatt”.

A mostani értesülések szerint több millió rakétát és tüzérségi lövedéket fog Oroszországnak leszállítani Észak-Korea. De az amerikai hírszerzés munkatársai szerint az oroszok a jövőben még több észak-koreai fegyver felvásárlására fognak törekedni – számolt be róla a The New York Times.

A hírszerzési jelentés azután látott napvilágot, hogy a Biden-adminisztráció a közelmúltban megerősítette, hogy az orosz hadsereg augusztusban iráni gyártású drónokat vet be az ukrajnai háborúban.

A Fehér Ház a múlt héten ugyanakkor közölte, hogy Oroszország technikai problémákkal küzd a Mohajer-6 és a Shahed-sorozatú drónok bevetésekor, amiket Washington szerint valószínűsíthetően egy orosz-iráni megállapodás részeként rendeltek meg, amely több száz iráni, pilóta nélküli légi jármű (UAV) beszerzésére irányult.

(TheGuardian/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!