"Hihetetlen javulás" Trump állapotában, ma már ki is engedhetik a kórházból
Sokkal rosszabbul volt az amerikai elnök pénteken, mint ahogy azt elismerték
"Hihetetlen javulás" Trump állapotában, ma már ki is engedhetik a kórházból

Forrás: Shutterstcok/Puzzlepix

2020. 10. 05.
Mind Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke, mind pedig a Donald Trump elnököt kezelő orvosi csapat elismerte, hogy a 74 éves elnök aggasztó tüneteket produkált pénteken, ezért döntöttek katonai kórházba szállítása mellett, vasárnapra azonban sokkal jobban lett. Trump jobbulásáért óriási tömegek imádkoztak Amerika-szerte. 

Mark Meadows a Fox Newsnak adott szombati interjújában elmondta, hogy bár „enyhe tünetekről” beszéltek csak az elnök esetében az előző nap, Donald Trump állapota sokkal rosszabb volt. Miután az orvosok lázat és rohamosan csökkenő véroxigén-szintet tapasztaltak nála, úgy döntöttek, elővigyázatosságból kórházban kezelik tovább oxigénnel, szteroiddal (dexametazon) és más gyógyszerekkel. 

"Elmondhatom, hogy a legnagyobb dolog az, hogy már nincs láza, és nagyon jó az oxigénszaturációs szintje. Tegnap reggel nagyon aggódtunk emiatt. Láza volt, és az oxigén szintje rohamosan esett, ő azonban a maga tipikus módján fekvés és pihenés helyett inkább sétálgatott.”

Fehér házi tisztviselők Meadows-zal egyetemben pénteken még „enyhe tünetekről beszéltek” Trumppal kapcsolatban, és világossá tették, folytatja a munkáját. Kritikus állapota miatt azonban később a Walter Reed és Johns Hopkins kórház orvosai úgy döntöttek, az elnöknek kórházban a helye. 

"Hihetetlen javulás állt be az állapotába tegnap reggel óta, amikor az orvos és én is nagyon megijedtünk.”

A javulásban közre játszhatott az is, hogy számos keresztény vezető és hívő azonnal imában Istenhez fordult, kérve őt, hogy segítse át az elnökön a kritikus 48 órán, és teljesen gyógyítsa fel betegségéből.

Trump vasárnap este kiautózott a kórházból, hogy integetve üdvözölje az épület előtt összegyűlt támogatóit. 

„Nagyon érdekes utazás volt. Sokat tanultam a koronavírusról”

– jelentette ki az elnök később közzétett videóüzenetében.

(Jpost/MTI/CBN)

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook-oldalunkon megteheti: 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!