Hiába próbált óvatos poszttal kiállni Izrael mellett Wonder Woman, elképesztő antiszemita össztűzbe került a színésznő
Gal Gadot oldalát elárasztották az Izrael-gyűlölő hozzászólások, le kellett tiltania a kommenteket
Hiába próbált óvatos poszttal kiállni Izrael mellett Wonder Woman, elképesztő antiszemita össztűzbe került a színésznő

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 05. 14.
Az izraeli színésznő Gal Gadotot sokáig azért kritizálták, mert nem állt ki hazája mellett a súlyos konfliktushelyzetben, amikor azonban megtette, olyan gyűlölködő kommentcunami zúdult rá Izrael-ellenes követőitől, hogy kénytelen volt letiltani a kommentelési lehetőséget.

A Wonder Womant alakító Gal Gadot a kérdéses tweetben a következőt írta:

"Megszakad a szívem. Országom háborúban áll. Aggódom a családomért, barátaimért. Aggódom a népemért. Ez az ördögi kör már túl régen tart. Izrael megérdemli, hogy szabad és biztonságos nemzetként éljen. A szomszédaink is ugyanezt érdemlik.

Imádkozom az áldozatokért és családjaikért, imádkozom azért, hogy ez a hihetetlen ellenségeskedés véget érjen és imádkozom a vezetőinkért, hogy megoldást találjanak, hogy egymás mellett élhessünk békében. Jobb napokért imádkozom."

Gadot közismerten békepárti, a jóindulatú posztjában több követője talált kivetnivalót, amiért a rakétakonfliktusban baráti "szomszéd" kifejezéssel illetett egy terroristák által irányított enklávét. A legnagyobb botrányt azonban a másik oldal kommentelői robbantották ki, akik számára elfogadhatatlan, hogy a színésznő egyáltalán ki mert állni Izrael mellett.

Több kommentelő azt is a szemére vetette, hogy izraeliként két évet szolgált az izraeli hadseregben, amely egyébként minden 18 éven felüli zsidó polgár számára kötelező.

Aaron Vallely író-aktivista azt sérelmezte, hogy Gadot a "szabad és biztonságos" jelzőket használta egy olyan állammal kapcsolatban, mely szerinte "katonai megszállást tart fenn, földet rabolt és etnikai tisztogatást végez a palesztin nép között".

James Kennedy énekes-dalszövegíró a "háború" szóba kötött bele, mivel szerinte Izrael nem áll háborúban "Palesztinával", Izrael "mészárolja Palesztinát".

Ben Norton újságíró a színésznő szemére vetette, hogy korábban izraeli katona volt, és most ilyen semmitmondó gondolatokat és imákat küld az "izraeli apartheid rezsimnek", ami "etnikai tisztogatást végez a palesztinok között és bombázza a gázaiakat szabadtéri börtönükben".  

Ezek még a legcivilizáltabb kommentek voltak a poszt alatt.

Egy politikai riporter, Ben Jacobs megjegyezte, hogy Gal Gadot posztja

"felkapottként" van jelölve a Twitteren, ami "érdekes eufemizmus a Twitter részéről arra, hogy gonosz és antiszemita támadások érik Gadotot online".

Néhányan egyértelműen kiálltak a színésznő mellett, köztük Ted Cruz texasi szenátor, aki "God bless Gal Gadot" üzenettel osztotta meg a posztot.

Az antiszemita gyűlölethullámnak végül a kommentek blokkolásával vetett véget az izraeli filmcsillag.

Több mint 2000 rakétát lőttek ki hétfő óta Izraelre a Gázai övezetből. Csak csütörtök este és péntek reggel 220 rakéta indult el a zsidó állam felé, melyekből 30 a Hamasz-irányította területen csapódott be. Az ország zsidók és arabok által lakott városaiban rendszeresek a gyújtogatások, pogromok, erőszakos összecsapások.

(Hollywood Riporter/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!