Havi félmillió forintnak megfelelő összeget is megkereshet egy német klímaaktivista 
Havi félmillió forintnak megfelelő összeget is megkereshet egy német klímaaktivista 

illusztráció( Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2023. 01. 02.
Egy berlini egyesület fizetést ad az „Utolsó generáció” klímaaktivistáinak. Az összeg attól függ, hogy az aktivistának mennyi pénzre van szüksége a megélhetéshez. 

A konstrukció a következőképpen működik: A pénz az „Utolsó generáció” által kapott adományokból származik. A „Wandelbündnis” biztosítja a jogi keretet és adja ki a szerződéseket – fogalmazott az egyik vezető.

A Die Welt cikke szerint – amit a Mandiner szemlézett – a toborzó szemináriumokon a szervezők arról számoltak be, hogy „sok pénzük van”.

Ezt alátámasztja az a tény is, hogy az aktivistáiknak akár havi 1300 eurós (átszámítva valamivel több mint félmillió forint) fizetést is utalhatnak havi szinten. 

A belső chat-üzenetek és dokumentumok, valamit az online szemináriumok egy szorosan szervezett mozgalom képét rajzolják ki, amely folyamatosan új támogatókat szerez. Az „Utolsó generáció” a „Változás Szövetségével” együttműködve biztosítja ezeknek a főállású aktivistáknak a társadalombiztosítási járulékköteles jövedelmet és foglalkoztatást.

(Hetek / Mandiner)

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!