Három év alatt több mint 300 százalékkal nőtt a gyerekeken végrehajtott nemváltó műtétek aránya az USA-ban
Három év alatt több mint 300 százalékkal nőtt a gyerekeken végrehajtott nemváltó műtétek aránya az USA-ban

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 10. 21.
A járóbeteg-ellátás keretében végzett melleltávolító műtétek száma jelentősen megnőtt az Egyesült Államokban a gyerekek körében 2016 és 2019 között, és sokan közülük a beavatkozás mellett hormonkezelést is kaptak.

A statisztikák szerint 2016-ben még csak körülbelül száz gyermeken végezték el az operációt, de három évvel később már 489 esetben, vagyis néhány év alatt 389 százalékkal nőtt a mellkashelyreállító műtétek száma.

A beavatkozások 98 százalékának az volt a célja, hogy lányokat a mellük eltávolításával férfiassá tegyenek, és kevesebb, mint a két százalékukat végezték el azért, hogy nőiesebbé tegyenek vele fiúkat.

A műtéten átesett fiatalok húsz százaléka hormonkezelésben is részesült. Az amerikai klinikákon “alsó nemi szervi” beavatkozásokat általában nem végeznek gyerekeken, de a melleltávolítást 12-17 éves korosztályba tartozó tiniken hajtják végre.

A fiatalok többsége 17 éves volt a műtét idején, de 5,5 százalékuk mindössze 14 évesen végeztette el az operációt. Az adatok szerint jelenleg 300 ezer olyan 13 és 17 év közötti tini él az Egyesült Államokban, aki transzneműként azonosítja magát.

(CBN News / Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!