Harminc év börtönre ítélték a pedofil nevelőt, aki 10 éven át zaklatta a gyerekeket Böjte atya otthonaiban
15 fiú vallott a pedofil erőszaktevő ellen
Harminc év börtönre ítélték a pedofil nevelőt, aki 10 éven át zaklatta a gyerekeket Böjte atya otthonaiban

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 07. 01.
Egészen dermesztő pedofilbotrány rázta meg Hargita megyét, ugyanis a nyilvánosság számára is kiderült, hogy bírósági ítélet született a Böjte Csaba-féle dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik alkalmazottjának ügyében. A nevelő 10 éven keresztül rendszeresen zaklatta és meg is erőszakolta a rábízott gyermekeket az ügyészek szerint. Alapfokon a csíkszeredai bíróság 30 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte az elkövetőt. 

A vádiratban 36 bűncselekmény szerepel, volt akit többször is megerőszakolt a vádlott nevelő, aki ellen 15 fiú is vallott - adta hírül a Transtelex. A lap azt írja, hogy a per zárt ajtók mögött zajlott, tekintve, hogy a sértettek mind kiskorúak. A bírósági iratok alapján a 35 éves férfi 2007 és 2017 között 36 bűncselekményt követett el a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ, majd a Szent Katalin Otthon nevelőjeként. 

A lap úgy tudja, hogy a legfiatalabb sértett 8 év alatt, míg a legidősebb 16 éves volt. Mindannyian fiúk. 

Az ügyészek szerint a nevelő két gyermeket megerőszakolt, 11-et szexuálisan bántalmazott, 10-et "megrontott", 13-at fizikailag bántalmazott, egynek pedig a testi épségét veszélyeztette. 

A vádirat szerint az első bizonyítható bűncselekmény a tusnádfürdői otthonban történt:

orális szexre kényszerített egy "4 és 8 év közötti" gondozottat. 

A szexuális zaklatások során volt olyan is, hogy ő simogatta a kiskorúak nemi szervét, volt hogy nekik kellett az övét. Több esetben pornófilmet is nézetett a gyermekekkel. S mindez csak a Transtelex birtokába jutott rövidített vádiratból derült ki, amelyen a sértettek vallomásai ki voltak takarva. 

A Szent Ferenc Alapítvány munkatársa a lap kérdésére elmondta, hogy Böjte Csaba jelentette fel egy pszichológussal együtt a férfit a Hargita megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál. Böjte maga is nyilatkozott, úgy fogalmazott: azon vannak, hogy ilyesmi ne történhessen meg még egyszer.

(Transtelex)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!