"Ha vírus lenne, nem halna meg mindenki?" - Videó
A Hetek stábja vírusszkeptikus tüntetésen járt
"Ha vírus lenne, nem halna meg mindenki?" - Videó

Forrás: Hetek

2020. 09. 12.
A pénteki a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló intézkedések ellen szervezett "Covid 9.11" névre hallgató, Gődény György gyógyszerész által szervezett demonstráción a világjárvánnyal kapcsolatos tagadástól a maszkviselés "terrorján" át a "vakcinázás hülyeségéig" mindenféle előadás elhangzott a Szabadság téren. A Hetek stábja a jelenlevőket kérdezte, mennyire értenek egyet az elhangzottakkal, és látnak-e kiterjedt összeesküvést a COVID-19-el kapcsolatban.

Egyre szkeptikusabbak az emberek a koronavírus-járványt illetően. Ha lenne koronavírus-vakcina a magyarok 50 százaléka nem oltatná be magát.

Vannak akik tagadják a vírus létezését, vannak akik elfogadják azt, de szerintük csak olyan veszélyes, mint a szezonális influenza és  olyanok is, akik hallani sem akarnak az oltásokról. Az egyik legnagyobb hazai vírusszkeptikus csoport szervezett tüntetést péntek délután a Szabadság térre ahol a Hetek meghallgatta az elég vegyes előadói gárdát és egy két jelenlevő szimpatizánst is sikerült megszólaltatnia. 

Az üggyel szimpatizálókat kérdezve a jogos dilemmák és kérdések felvetésétől a vad feltételezéseken át mindenféle vélemény elhangzott.

Többen elmondták, azért jöttek ki a megmozdulásra, mert úgy érzik, az emberek nincsenek kellőképpen felvilágosítva a koronavírusról, és véleményük szerint az előadók szakemberek, így segíthetnek tisztítani a képen. 

Mások egészen odáig mentek, hogy kijelentették, nem fogják hagyni, hogy "még mélyebb gödörbe sodorják őket" a járvány kapcsán.

Az esemény főszervezője, Gődény György, akitől korábban a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódott, a maszkviselés ellen szólalt fel erélyesen, a kormányzati "elnyomást" ostorozva: 

"Lemaszkozzák a fiataljainkat, gyermekeinket, tanulóinkat, ezeket az ártatlan lelkeket, akik nem tudnak védekezni."

Más előadók az oltásellenes vonalat erősítették, összeesküvést sejtve a háttérben."Ezen kell elgondolkoznunk, hogy miért olyan sürgős vakcinázni a populációt?" - jelentette ki az egyikük, míg egy másik hozzátette:

"Jön majd egy hülye oltás, amit majd mindenkinek be akarnak adni, és nem vállalják érte a felelősséget. A félelem az, amivel az embereket rabságban tartják."

Előjött az állami elnyomás, terror témája is, sőt, volt olyan előadó, akinek Auschwitzot is sikerült beleszőnie mondanivalójába:

"Nagyon sok vád ér minket, hogy Covid-tagadók vagyunk, ez kb olyan, mint az Auschwitz-tagadó."

A nézők között többségében voltak azok a hangok, akik úgy gondolják, van értelme a maszkviselésnek, viszont károsnak tartják a munkaerőpiacon és egészségügyben történő lezárásokat, és alternatív módon, a svéd-minta alapján, illetve immunerősítéssel kezelnék a problémát.

Végül a legvadabb vírustagadó hangok utcán fetrengő hullákról és a királyi családok tagjait helyettesítő drónokról is szóltak, így teljessé téve az ezer színű társaságot.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!