"Gyorsabban gyógyul, mint ahogy az orvosok várták" - Zente már lépked és óvodába jár
A világ legdrágább gyógyszerével kezelt kisfiú mostanában lett három éves
"Gyorsabban gyógyul, mint ahogy az orvosok várták" - Zente már lépked és óvodába jár

Forrás: Youtube/Zente Zolgensma Baby

2021. 03. 03.
Egyre szebben fejlődik a gerincvelői eredetű izomsorvadás(SMA) miatt másfél éve kezelt Zente, már szépen tartja a fejét és a hátát, sőt lépkedni is elkezdett már. A korábban a világ legdrágább gyógyszerével kezelt magyar kisfiú októberben kezdett el óvodába járni. 

Zente édesanyja elmondása szerint „fejlődése gyorsabban halad mint azt bárki gondolta volna”.

„Nemrég még nehezére esett állva maradni, de ma már stabilan tudja tartani a hátát és a fejét, sőt egyre biztosabban lépeget.”

– tette hozzá a nemrég harmadik születésnapját ünneplő kisfiú anyukája.

Reggelente gyógytornára viszik, aztán irány az óvoda.

„Először rácsodálkoztak, hogy hűha, kerekesszékkel gurul, és ennyi, túlléptek ezen” – mesélte el a csoporttársak reakcióját Zente édesanyja. 

Az anyuka, Tóth Krisztina továbbá elmondta, hogy Zente felépülése alatt rengeteg levelet és üzenetet kapott hasonló cipőben járó szülőktől, aminek hatására eldöntötte, hogy létrehoz egy közösséget, ahol a sorstárs szülők kezdő lépéseit segíti. Szakemberek felkutatásában vagy lelet lefordításban is egymás segítségére lehetnek ebben a közösségben.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!