Gyönyörűen nézett ki éjjel a "betlehemi csillagnak" nevezett bolygóegyüttállás
A különös és ritka jelenségre december 21-én került sor, de Magyarországról a felhők miatt nem volt látható
Gyönyörűen nézett ki éjjel a "betlehemi csillagnak" nevezett bolygóegyüttállás

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2020. 12. 22.
December 21-én egészen szorosan megközelítette egymást a Szaturnusz és a Jupiter bolygó. Az együttállást számos helyről extrán fényes csillagnak lehetett látni, hazánkból azonban a felhős idő miatt sajnos nem volt megfigyelhető. 

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Jupiter és a Szaturnusz december közepén olyan mértékben közelítette meg egymást, hogy ha valaki egy kicsit rövidlátó, szabad szemmel egy nagy fényes csillagnak fogja látni az égitesteket.

Ilyen együttállás nem volt a 18. század óta és hasonló csillagászati jelenség legközelebb csak 2080-ban lesz.

Ez december 21-én be is következett, néhány ívpercre volt csak egymástól a két bolygó, és különleges látványt nyújtottak.

Görögországból egészen fényes csillagnak látszik az együttállás.

Többen feltételezték, hogy Betlehemben is hasonló együttállásra kerülhetett sor Jézus születésének idején, azonban ez a bibliai történettel több bibliatudós szerint sem csillagászatilag, sem teológiailag nem fér össze.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!