Gyalázkodó graffitivel rongálták meg a Hit Gyülekezete falát - kép
Ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentés készült
Gyalázkodó graffitivel rongálták meg a Hit Gyülekezete falát - kép

Forrás: Hetek

2023. 08. 15.
Keddre virradóra gyalázkodó falfirka jelent meg a Hit Gyülekezete Gyömrői út felőli falán, az eset nyomán rendőrségi feljelentés született ismeretlen tettes ellen. 

A Gyömrői úti, egyre bővülő és fejlődő Hit Park éppen idén ünnepli 25 éves fennállását, az elmúlt negyed évszázadban még nem volt példa arra, hogy a gyülekezet tulajdonát ilyen módon megrongálták volna. 

Ezúttal ismeretlen tettes, vagy tettesek hétfőről keddre virradóra egy meglehetősen zavaros, gyalázkodó szöveggel rongálták meg a falfelületet. A szövegben a Jelenések könyvére hivatkoztak a vandálok, valamint arra, hogy amit írnak, szerintük az Úrtól kapott üzenet. 

A Hit Gyülekezetét és vezető lelkészét támadó akció nyomán feljelentést tettek az illetékes rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen. A feliratot azóta már lefestették. 

Hergel a momentumos képviselő

A napokban egy másik vádaskodás is történt a Hit Gyülekezete ellen, a Momentum színeiben önkormányzati mandátumot nyert kőbányai képviselő, Kovács Róbert (aki nem összetévesztendő a X. kerületi polgármesterrel, D. Kovács Róberttel) a Facebook-oldalán kezdett gyalázkodásba a gyülekezet és annak vezetője ellen, mert azt az értesülést kapta valahonnan, hogy a Maglódi út-Panka utca-Koralll utca közötti beépítetlen telek Németh Sándor tulajdonában van. 

A Hit Gyülekezete jogi osztálya a poszt megjelenését követően tájékoztatta az önkormányzati képviselőt, hogy sem a Hit Gyülekezete, sem a vezető lelkésze tulajdonában, sem használatában nincs az említett telek. 

Kovács a kereszténységet is gyalázó posztjában azt sérelmezi, hogy a telket benövi a fás-bokros növényzet, ami az utcára is rálóg, a képviselő attól is tart, hogy a betonfal előbb-utóbb valamelyik járókelőre rá fog dőlni.

A képviselő a posztját később törölte, ám cikkünk megjelenéséig nem kért bocsánatot az alaptalan vádaskodása miatt sem a Hit Gyülekezetétől, sem Németh Sándortól, holott posztjában ő maga írta, hogy ha téves az információja, akkor "nagyon-nagyon nagy elnézést fog kérni". 

Kovács Róbertet egyébként a Momentum 2021-ben kizárta a pártból, miután egy kilakoltatási ügyben "olyan viselkedést tanúsított, mely szembe megy a párt érdekeivel." A képviselő azóta függetlenként dolgozik a kőbányai önkormányzatban, a hivatalos tájékoztatás szerint jelenleg ő a sporttért felelős tanácsnok a X. kerületben. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!