Gyakornoki pozíciót hirdetett meg a BBC, fehérek nem jelentkezhetnek
Kizárólag fekete, ázsiai és etnikailag sokszínű munkatársat keresnek
Gyakornoki pozíciót hirdetett meg a BBC, fehérek nem jelentkezhetnek

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 06. 21.
Sokakban megütközést keltett a BBC, miután kijelentette, csak etnikai kisebbségekhez tartozó emberek jelentkezését engedélyezi egy egyéves gyártásmenedzsment-asszisztensi gyakornoki pozíciójára Glasgow-ban. A több mint hétmillió forintos fizetéssel járó pozíciót ugyanis fehérek számára nem, csupán fekete, ázsiai és vegyes származású jelöltek számára nyitották meg.

Nem akar lemaradni a Hetek legújabb kisfilmjeiről, podcast-adásairól? Iratkozzon fel Youtube csatornánkra itt!

Az álláshirdetést a Creative Access cég tette közzé, mely a művészeti és médiaiparpan dolgozó etnikai kisebbségek számának növelését tűzte ki zászlójára. 

A gyártásmenedzsment-asszisztensi pozíció hirdetésben hosszasan taglalják a pozíció presztízsét, mibenlétét, illetve a számos elvárást, melynek meg kell felelni, a végén, az utolsó sorban pedig megjegyzik, a lehetőség

"csak fekete, ázsiai és etnikailag sokszínű jelöltek számára nyitott."

Egy 2010 óta hatályban lévő brit törvény tiltja ugyan a pozitív diszkriminációt, ez azonban a gyakornoki pozíciókra és ösztöndíjakra nem vonatkozik.

Ez év elején a BBC közzétette sokszínűséggel és befogadással kapcsolatos tervét, amelyben elkötelezte magát amellett, hogy a munkatársainak 50 százaléka nő, 20 százaléka fekete és etnikai kisebbségből való és 12 százaléka mozgássérült legyen, hogy jobban tükrözzék az Egyesült Királyság társadalmi összetételét. 

(Daily Mail/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!