Fricz Tamás: Ukrajnát bekebelezte a világkormányt építő globális elit
Fricz Tamás: Ukrajnát bekebelezte a világkormányt építő globális elit

Facebook / Fricz Tamás

2022. 11. 23.
A háború nyerteseiről, az európai politikai elit valamint a befektetői és bankvilág kapcsolatáról, továbbá a davosi elit prófétájáról, Yuval Noah Harariról is beszélt Fricz Tamás politológus, filozófus, közgazdász, a globális hálózatok kutatója a Hetek Originals podcast műsorában. Az interjúban szó esik arról is, milyen szerepet szánnak ebben a hatalmas világátalakításban a Vatikánnak és a világvallásoknak?

Ukrajnát Amerika, illetve a globális tőke, a globális pénzügyi elit bekebelezte – állítja Fricz Tamás. „2014, a narancsos forradalom és Janukovics távozása után már politikailag is.

Lényegében véve a politikai vezérkar is az Amerikai Egyesült Államok kezébe került.

Ukrajna bekebelezése ilyen értelemben megtörtént. Joe Biden feladata volt az Obama-kormány időszakában, hogy Ukrajnával foglalkozzon, és ő ezt alaposan meg is tette, fia, Hunter Biden is rögtön megjelent ott, helyet kapott a Burisma nevű cégben.”

Bár ez utóbbival kapcsolatban a mai napig is folynak a vizsgálatok, azt jól lehet látni, hogy Ukrajna az Egyesült Államok és a globális pénzügyi elit számára egyaránt rendkívül fontos. „Ezért a háború elnyújtása érdeke ezeknek a köröknek, mert ezzel, valamint a szankciókkal tudják megszakítani annak a lehetőségét, hogy Oroszország pozícióban maradjon.”

A konfliktusban fontos szerepet játszik a Világgazdasági Fórum (WEF), amelyet 1971-ben hozott létre Klaus Schwab. „Ebben a szervezetben 1500 multinacionális cég érintett, és a WEF kuratóriumában ott van többek között Larry Fink, a BlackRock, a világ legnagyobb vagyonkezelőjének az elnöke is. Ez a csapat egyértelműen uralni akarja az ukrán terepet, tehát itt találkozik egymással a gazdasági érdek, Amerika nagyhatalmi érdekei, és a Világgazdasági Fórum által meghirdetett Great Reset, a Nagy Újrakezdés.

A globális háttérhatalom szeretne létrehozni egy olyan világkormányzást, amely koncentrálja a hatalmat ezeknél a globális szervezeteknél.”

Ezekkel a tervekkel szemben többek között Oroszország is szemben áll – állítja az elemző, aki szerint a gazdasági kérdéseken túl Oroszország két szempontból is akadály: „Az egyik az, hogy erőteljesen védi a nemzeti szuverenitását, továbbá Putyin azt hirdeti, hogy ezt ő szeretné minden ország számára megadni. Több beszédében, köztük a legutóbbi, a Valdaj Klubban is világossá tette, hogy nem kívánja felszámolni a nemzeteket, hanem partneri viszonyokra törekszik például az európai országokkal, de akár még a nagyhatalmakkal is.

Másrészt emellett mindig hangsúlyozza a kereszténység védelmét is, ami szintén egyfajta akadály a globális elit előtt. Ezért a gazdasági, illetve a világhatalmi és ideológiai kérdések egyaránt arra mutatnak, hogy amennyire csak lehet Oroszországot le kell nyomni, a háborút és a szankciókat pedig minél tovább fenn kell tartani.”

A tejes interjú a Hetek podcast csatornáján hallgatható meg itt:

(Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!