Francia belügyminiszter: "nagyon komoly problémát jelentenek" az evangéliumi keresztények
Gérald Darmanin azt is kijelentette, hogy a köztársaság törvénye felsőbbrendű isten törvényénél
Francia belügyminiszter: "nagyon komoly problémát jelentenek" az evangéliumi keresztények

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 02. 04.
Gérald Darmanin francia belügyminiszter a napokban több interjút is adott a "Séparatisme", azaz Szeparatizmus című új könyvével kapcsolatban, melyben a radikális iszlám mellé helyezte az evangéliumi kereszténységet, mint "nagyon komoly problémát" jelentő vallást.

A belügyminiszter az evangéliumiakkal kapcsolatban "külföldi befolyást" emlegetett, csupán egy nappal azután, hogy az iszlám kapcsán hangsúlyozta, a köztársaság törvénye "felsőbbrendű, mint isten törvénye".

A CNEWS l'Heure des Pros február 2-ai adásában Gérald Darmanin gyakorlatilag az iszlamizmus mellé helyezte az evangéliumi kereszténységet, mikor kijelentette:

"Az evangéliumi keresztények nagyon komoly problémát jelentenek, bár nem ugyanolyan természetűt, mint az iszlamizmus, amely terrortámadásokat és gyilkosságokat hajt végre."

A franciaországi hitgyakorlat úgynevezett "külföldi támogatás általi befolyásolása" kapcsán merült fel a téma.

A belügyminiszter csupán egy nappal korábban a France Internek is nagyinterjút adott a radikális iszlám és a  szeparatizmus elleni törvénytervezet kapcsán. Mikor a „köztársasági értékek kartájával” kapcsolatban kérdezték, melynek elfogadására még tavaly novemberben szólította fel Macron elnök a franciaországi muszlim vezetőket, Darmanin kijelentette,

"Nem tudunk szóba állni többé azokkal, akik nem írják alá a dokumentumot, mely kimondja, a köztársaság törvénye magasabb rendű, mint isten törvénye".

Darmanin nem először tesz hasonló kijelentéseket. Tavaly októberben például úgy nyilatkozott, hogy miután a katolikusokkal, protestánsokkal és a zsidókkal "sikerült megértetni, hogy a köztársaság törvénye erősebb az istenekénél, elérkezett az idő, hogy a feladatot a muszlimokkal is elvégezzük".

Tavaly júliusban pedig az Europe1 csatornán leszögezte: "A belügyminiszter köteles megvédeni minden hívő életét a nemzet területén, de amellett a szigorú feltétel mellett, hogy

a törvény mindig magasabb rendű, mint a hit".

"Hosszú évtizedek óta zajlik a keresztény családok és keresztény szülők jogainak a leszalámizása." Kulifai Máté a témában írt publikációját itt olvashatja el.

(Evangeliques.info/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!