Felmérés: kormányt alakíthatna Netanjahu, ha most lennének a választások
Felmérés: kormányt alakíthatna Netanjahu, ha most lennének a választások

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 07. 08.
A Panels Politics legfrissebb felmérése szerint a Benjamin Netanjahu által vezetett politikai tömb önállóan kormányt tudna alakítani.

A közvélemény-kutatás szerint a Likud 36, a vallásos cionista párt 10, a Sasz 8, az Egyesült Tóra Judaizmus pedig 7 képviselővel jutna be a kneszetbe.

Jair Lapid pártja 23, Beni Ganz Kék és Fehér pártja 9 helyre számíthatna az izraeli parlamentben, ha most tartanák a választásokat.

A legnagyobb vesztes Naftali Bennett leköszönő miniszterelnök volt pártja, a Jamina, valamint a baloldali liberális Merec lenne, hiszen ezek a politikai csoportok be sem jutnának a parlamentbe.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az izraeli parlament június végén feloszlatta magát, és november elsejére írtak ki új választásokat. Az átmeneti időszakra Jaír Lapid, a centrista Van jövő párt vezetője vette át a kormányfői hivatalt Naftali Bennett-től.

(Jerusalem Post / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!