Felmérés: egyre kevesebb amerikainak származnak a Bibliából az erkölcsi alapelvei
Felmérés: egyre kevesebb amerikainak származnak a Bibliából az erkölcsi alapelvei

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 11. 03.
Az amerikai felnőttek több mint 70 százaléka vallja magáénak a hagyományos erkölcsi alapelveket, de csak kevesebb mint a felük tekinti a Bibliát az erkölcsi elvei forrásának - derül ki a Cultural Research Center felméréséből.

A kutatás szerint az amerikaiak olyan értékeket tekintenek fontosnak, mint a becsületesség, az igazságosság, a kedvesség, a diszkriminációellenesség, a megbízhatóság, a magántulajdonhoz való jog, az önuralom, az egyén fejlődési képessége és a szólásszabadság.

A megkérdezettek 42 százaléka azt mondta, hogy a Biblia helyett azt tartja az erkölcsi mércéjének, hogy azt teszi, “amit a szívében érez”, és az érzelmeik alapján döntik el azt is, hogy mi helyes és mi helytelen. Az amerikaiak több mint fele számára a legfontosabb a boldogság, a kényelem és az egyenlőség.

A Bibliát fontos erkölcsi mércéjüknek vallók többsége spirituálisan és politikailag is konzervatív volt. Közülük 66 százalék a hitéletében aktívnak vallotta magát, 62 százalékuk evangéliumi gyülekezethez tartozik, 58 százalékuk republikánus konzervatív és 54 százalékuk úgy azonosította magát, hogy újjászületett keresztény.

Az amerikaiak háromnegyede fenntartja azt a nézetét, hogy az emberek alapvetően jók, és kevesebb, mint a felük hisz Istenben vagy abban, hogy a Biblia Isten igaz, aktuális és megbízható szavait tartalmazza az emberiség számára”

- értékelte a felmérés eredményét a kutatás vezetője.

Dr. George Barna szerint az amerikaiak elsősorban saját magukat tekintik döntőbíróknak azzal kapcsolatban, hogy mi az erkölcsi mérce, és többségük nem hisz abszolút erkölcsi igazságban, ahogy abban sem, hogy bármilyen természetfeletti útmutatásra lenne szüksége annak az eldöntéséhez, hogy mi jó és mi rossz.

Az Egyesült Államokban az emberek jóról és rosszról alkotott képe már nagymértékben a regnáló politikai vezetők álláspontjától függ, és nem a hitéletükből származik - tette hozzá a kutatás vezetője.

(Christian Headlines / Hetek)

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!