Nemváltáson viccelődött, felfüggesztette Jordan Peterson oldalát a Twitter
A híres konzervatív pszichológus lánya számon is kérte Elon Muskot az üggyel kapcsolatban
Nemváltáson viccelődött, felfüggesztette Jordan Peterson oldalát a Twitter

Forrás: Youtube/Jordan B Peterson

2022. 06. 30.
A Twitter felfüggesztette Jordan Peterson világhírű klinikai pszichológus fiókját, miután a közösségi platformon az Ellen Page egykori Oscar-jelölt színésznőn végrehajtott nemváltó műtétről tett közzé bejegyzést, ami után Page új nevet vett föl. Ezzel is jelezve, hogy ő már férfi.

Peterson lánya, Mikhaila Twitteren erre azt üzente Elon Musknak: „Hűha! @jordanbpeterson Twitter-tiltást kapott. Nincs több twitter, amíg nem törli a tweetet. Jelenleg egyáltalán nem a szólásszabadságról szól ez a platform. @elonmusk.”

Twitter-profiljának felfüggesztése előtt Peterson azt írta az említett tweetben, hogy

„Emlékeztek, amikor a büszkeség (pride – a szerk.) még bűn volt? Ellen Pagenek meg épp most távolította el a melleit egy bűnügyi orvos.”

A Twitter a bejegyzés nyomán közölte, hogy Peterson megsértette a platform „gyűlöletkeltő magatartásra” vonatkozó szabályait.

Valószínűleg azért, mert a férfivá műtött színésznő születéskori utónevét, az Ellent merte használni, és nem a nemváltás után felvett Elliott nevet. Illetve a nőnemű névmást is használta.

Page 2020. december 1-jén osztotta meg közösségi médiafelületein, hogy megváltoztatta nemét, nevét pedig Elliotra cserélte.

(Dailywire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!