Ellenzik a brit katolikus és anglikán egyházvezetők a brit nagykövetség Jeruzsálembe költöztetését
Ellenzik a brit katolikus és anglikán egyházvezetők a brit nagykövetség Jeruzsálembe költöztetését

Illusztráció - Az Egyesült Királyság tel-avivi nagykövetsége.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 10. 10.
A westminsteri és a canterburyi érsek a brit miniszterelnöknek címzett levelében tiltakozott az ellen a felvetés ellen, hogy az izraeli brit nagykövetséget Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztessék.

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Liz Truss brit miniszterelnök még a megválasztása előtti kampány során (https://www.jpost.com/international/article-714112), idén augusztusban arról tájékoztatta levelében az Izrael Konzervatív Barátai (CFI) elnevezésű szervezetet, hogy ha ő lesz a kormányfő, akkor felül fogja vizsgálni a brit nagykövetség átköltöztetésének kérdését.

Múlt héten a kormányfő részt vett egy Izrael-párti rendezvényen, ahol arról beszélt, hogy cionistának tartja magát és „nagy támogatója Izraelnek”, de az eseményen nem beszélt a nagykövetség költöztetéséről.

Ennek ellenére Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek levelet küldött Truss-nak, és tiltakozott a felvetés ellen. Azzal érvelt, hogy „a brit nagykövetség átköltöztetése súlyos károkat okozna bármilyen maradandó béke megteremtésének a lehetőségében a régióban és az Egyesült Királyság nemzetközi hírnevében is”.

Az egyházvezető emellett hivatkozott Ferenc pápa álláspontjára is, miszerint fenn kell tartani a jelenlegi status quót Jeruzsálemmel kapcsolatban, és a bíboros szerint a kétállami megoldáson kell dolgozni.

Arszen Ostrovszkij nemzetközi emberi jogi ügyvéd úgy reagált a bíboros levelére, hogy „olvassa el a Szentírást, és hogy mit mond Jeruzsálemről. Aztán vizsgálja felül a véleményét”.

A canterburyi érsek szintén levélben fejezte ki aggodalmát a brit nagykövetség költöztetésével kapcsolatban, mert szerinte „előbb megegyezést kellene elérni a palesztinok és az izraeliek között.

(Jerusalem Post / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!