Az Anglikán Egyháznak nincs hivatalos meghatározása arról, mitől nő egy nő
Az effajta meghatározásokat magától értetődőnek tartották egészen a közelmúltig - mondta az egyik püspök
Az Anglikán Egyháznak nincs hivatalos meghatározása arról, mitől nő egy nő

Youtube/Diocese in Europe

2022. 07. 12.
A nő fogalmi meghatározásának „komplex” kérdései akkor merültek fel, amikor Adam Kendry, az egyház döntéshozó testületének világi tagja, valamint a Királyi Haditengerészet képviselője megkérdezte az egyház képviselőitől: "Mi az Anglikán Egyház definíciója a nőre?"

Írásbeli válaszában Dr. Robert Innes, az egyház 2014 óta tevékenykedő püspöke a következőket válaszolta az előbbi kérdésre:

„Nincs hivatalos meghatározás. Ez pedig azt mutatja, hogy egészen a közelmúltig az effajta meghatározásokat magától értetődőnek tartották, amint az a házassági liturgiában is tükröződik."

Innes hozzátette, hogy ma már „a nemi identitáshoz kapcsolódó bonyodalmak” mutatkoznak.

Majd rámutatott arra, hogy „további gondoskodásra” van szükség ez ügyben, habár az egyház továbbra is ellenzi az azonos neműek házasságát.

A kérdés jól mutatja, hogy az LMBTQ-aktivisták egyre nyomulnak előre a brit politika és társadalom több szegmenségben, így a vallási szervezetek területén.

(CBN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!