Elfogadták a törvényt: megfoszthatják a felügyeleti joguktól a gyerekük nemváltását ellenző kaliforniai szülőket
Elon Musk is megszólalt az ügyben
Elfogadták a törvényt: megfoszthatják a felügyeleti joguktól a gyerekük nemváltását ellenző kaliforniai szülőket

illusztráció(Shutterstock/Gorodenkoff)

2023. 09. 13.
Elfogadták Kalifornia államban azt a törvényt, amely a bírók kezébe helyezi a döntést, hogy a szülők tovább nevelhetik-e a gyerekeiket vagy sem.

Eredetileg azt szabályozták volna törvényben, hogy a bíróságok döntsék el, hogy a szülők közül melyik láthatja-e a továbbiakban a saját gyerekét, amennyiben a nemváltását nem támogatják vagy fenntartással kezelik a radikális orvosi beavatkozások miatt.

Júniusban azonban bekerült a szövegbe egy olyan rész is, amely a gyermekjólétbe belesorolja azt is, hogy a szülő támogatja-e és megerősíti-e a gyereke nemváltását.

Ezt is figyelembe kell majd venniük a bíróknak, amikor gyermekelhelyezésről, illetve felügyeleti jogról hoznak döntést.

A törvény elfogadása nagy felháborodást keltett a szülők körében, hiszen tulajdonképpen megfoszthatják őket a felügyeleti joguktól, ha nem támogatják a gyerekük nemváltását.

“Ez a törvény báránybőrbe bújt farkas. Igazából azt jelenti, hogy ha nem értesz egyet a másik szülővel a gyereked sterilizálásáról, akkor elveszítheted a gyermekfelügyeletet. Teljes őrültség!”

- írta Elon Musk a törvényről az X-en.

(Fox News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!