Döntött az amerikai főügyész: kivizsgálják a választási szabálytalanságokat
William Barr utasította az igazságügyi minisztériumot a vizsgálat megkezdésére
Döntött az amerikai főügyész: kivizsgálják a választási szabálytalanságokat

Az igazságügyi minisztérium épülete Washingtonban. /Forrás: Shutterstock/Puzzlepix/

2020. 11. 10.
Az amerikai főügyész bejelentette, az igazságügyi minisztérium kivizsgálja az esetleges választási szabálytalanságokkal kapcsolatos eseteket. Döntését azzal indokolta, hogy helyre kell állítani az amerikaiak bizalmát abban, hogy a választások eredménye tökéletesen tükrözi a választók akaratát. 

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

A bejelentés azt követően született meg, hogy múlt hét pénteken összesen 39 republikánus képviselő intézett Willam Barr főügyészhez, amelyben arra kérték, hogy indítson vizsgálatot a billegő államokban tapasztalt csalásgyanús esetekkel kapcsolatban. Ezekben az államokban Trump kampánycsapata számos jogi keresetet nyújtott be az aktuális bíróságokhoz. 

Barr Memo to DOJ on voting ... by Kristina Wong

 

Barr a nyilvánossá tett levelében azt írja, hogy bár az elsődleges felelőssége a választások felügyeletében az ilyen esetekben az államoknak van, az igazságügyi minisztériumnak viszont

kötelessége elérni azt az amerikai polgároknál, hogy meglegyen a teljes bizalmuk a választás törvényes folyamatában, az elektori rendszer működésében és a kormány jogszerű megalakításában. 

Mint mondja, a felmerülő esetek egy része nem olyan mértékű, hogy az befolyásolhatná a választások tényleges kimenetelét, azonban ez nem mindegyik esetre igaz. Éppen ezért utasította a minisztériumot, hogy kezdje meg a vizsgálatokat ezen esetekben. 

Az államoknak december 8-áig van idejük eloszlatni az összes választással kapcsolatos vitás esetet, és végrehajtani a szükséges újraszámolást. Az Elektori Kollégium december 14-én véglegesíti az eredményeket.

(FoxNews)

Előfizetői nyereményakció
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!