Dermesztő pillanatok: kétszer is a forgalommal szemben hajtott egy kanyarodó autó az M7-esen
A hajmeresztő manőver könnyen fatális ütközéssel is végződhetett volna, de a söfőrnek szerencséje volt
Dermesztő pillanatok: kétszer is a forgalommal szemben hajtott egy kanyarodó autó az M7-esen

Forrás: Instagram/Magyar Közút

2021. 06. 11.
A Magyar Közút kamerái rögzítették egy utánfutóval közlekedő autós hajmeresztő mutatványát, ahogy a járművel életveszélyes módon fordul meg a forgalommal teljesen szembemenve az M7-es autópálya balatonvilágosi felhajtójánál, legalább öt esetben szegve meg a KRESZ előírásait. Csodával határos módon azonban sikerült elkerülnie egy fatális karambolt.

Feltételezhető, hogy a sofőr eltévesztette az irányt, és valószínüleg időt vagy benzint akart spórolni azzal, hogy a látszólag üres lehajtón forgalommal szemben visszafordulva átjusson a Budapest felé vezető sávra szabálytalanságot szabálytalanságra halmozva.

A felvételen látszik, hogy amennyire lehet, forgalomból kivont területeken igyekszik haladni.

A művelet során több esetben is az ellenkező irányból érkező járművekkel találta szemben magát, de az autósok lélekjelenlétének, és minden bizonnyal egy nagy adag isteni gondviselésnek köszönhetően épp bőrrel úszta meg az utánfutós sofőr, sikeresen, sérülések és baleset okozása nélkül fejezte be a manővert.

Ahogy arról a közelmúltban beszámoltunk, nem ez volt az egyetlen furcsaság amit közúti kamerák rögzítettek. A napokban valaki azt is jó ötletnek tartotta, hogy elektromos rollerrel hajtson az autópálya leállósávján, vélhetően a dugót megelégelve.

(Magyar Közút/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!