David Attenborough: a világ sokkal jobban járna, ha az emberek egyáltalán nem lennének itt
A világhírű természettudós a BBC Breakfast műsorának nyilatkozott
David Attenborough: a világ sokkal jobban járna, ha az emberek egyáltalán nem lennének itt

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 04. 19.
Új dokumentumfilmet mutat be David Attenborough, világhírű természettudós, amiben a koronavírus-járvány okozta lezárások és korlátozások környezetre és élővilágra gyakorolt hatását vizsgálja. A filmről a BBC Breakfast című műsorában beszélt

"Vegyük észre, hogy betolakodók vagyunk, hogy már elkéstünk, és hogy az élővilág összességében sokkal jobban járna, ha egyáltalán nem lennénk itt"

- fogalmazott a műsor egy pontján a világhírű természettudós. 

David Attenborough már évtizedek óta próbálja emlékeztetni az embereket arra, milyen nyomot hagynak a természetes világon. A BBC-nek nyilatkozva reményét fejezte ki, hogy a közelgő klímacsúcs és a fiatal követőtábora már a megoldáshoz vezető utat jelenti majd. 

Az év, amikor megváltozott a Föld címen futó dokumentumfilm április 16-tól lesz elérhető az Apple TV+ szolgáltatónál. 

(BBC, Index)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!